Στοιχεία «φωτιά» στο πόθεν έσχες δυο υπουργών

Στοιχεία «φωτιά» στο πόθεν έσχες δυο υπουργών

Ο ένας «ξεχνούσε» επί τρία χρόνια να δηλώσει στην εφορία ένα εκατ. ευρώ - Το έπραξε φέτος με συμπληρωματική δήλωση - Ο άλλος εμφανίζεται να έχει μετοχές σε εταιρεία, πράγμα που απαγορεύεται - Στο «μικροσκόπιο» τα πόθεν έσχες και δύο βουλευτών

Στοιχεία «φωτιά» στο πόθεν έσχες δυο υπουργών
Ξαφνική εμπλοκή με δυο υπουργούς που φέρονται να ελέγχονται από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής προέκυψε για την κυβέρνηση λίγα εικοσιτετράωρα πριν την ψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου με τα 48 προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, υπουργός είχε... ξεχάσει για τρία χρόνια να δηλώσει ένα εκατ. ευρώ, πράγμα που έκανε με συμπληρωματική δήλωση φέτος. 

Άλλο κυβερνητικό στέλεχος, βάσει του «πόθεν έσχες» του, φαίνεται να έχει μετοχές σε εταιρεία, πράγμα που απαγορεύεται από τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο.
Παράλληλα έχουν εντοπιστεί ένας νυν και ένας πρων βουλευτής  με σοβαρές φορολογικές εκκρεμότητες.
Κλείσιμο

Το θέμα επιβεβαίωσε με δηλώσεις η πρώην Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Δέσποινας Χαραλαμπίδου που επισήμανε ότι έχει ενημερώσει τους διαδόχους της για τις εκκρεμείς υποθέσεις. Ωστόσο ο διάδοχος της Γιωργος Βαρεμένος δηλώνει άγνοια για τα στοιχεία και προσθέτει πως θα καλέσει άμεσα την κυρία Χαραλαμπίδου για εξηγήσεις. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να γνώριζε εδώ και λίγες ημέρες το ζήτημα. Μάλιστα, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού φέρεται να είχε ζητήσει στοιχεία για τις καυτές υποθέσεις προκειμένου να αποκτήσει ακριβή εικόνα για την ενδεχόμενη "έκθεση" των δυο υπουργών.

Επιπροσθέτως η κυρία Χαραλαμπίδου σε επικοινωνία με το protothema.gr επιμένει για το περιεχόμενο των ανοικτών φακέλων και συμπληρώνει πως μαζί με τις τέσσερις παραπάνω υποθέσεις, υπάρχουν και άλλες που αφορούν το οικονομικό έτος 2012. Σημειώνει συγκεκριμένα πως εκκρεμεί ο έλεγχος σε 10 υπόχρεους που αδιαφόρησαν και δεν κατέθεσαν πόθεν έσχες, σε 31 που δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και σε 20 εμφάνισαν μηδενικές τραπεζικές καταθέσεις 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης