Μάχη για τα γραφεία στη Βουλή: Ο Λεβέντης θέλει το γραφείο του Γ. Παπανδρέου

Μάχη για τα γραφεία στη Βουλή: Ο Λεβέντης θέλει το γραφείο του Γ. Παπανδρέου

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δυσκολεύονται να τους «βολέψουν» όλους

Μάχη για τα γραφεία στη Βουλή: Ο Λεβέντης θέλει το γραφείο του Γ. Παπανδρέου
Η καθιερωμένη μάχη των γραφείων έχει ξεκινήσει για μια ακόμα φορά έξω από την πόρτα του προέδρου της Βουλής με κόμματα, πολιτικούς αρχηγούς και πρώην πρωθυπουργούς να διεκδικούν τα καλύτερα «φιλέτα» του Μεγάρου.

Ο κ. Βασίλης Λεβέντης έχει «βάλει στο μάτι» το γραφείο που έχει παραχωρηθεί στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου καθώς θεωρεί ότι «ιστορικά του ανήκει». Πρόκειται για το «στρατηγείο» που βρίσκεται στο ισόγειο του βουλευτηρίου, απέναντι από την είσοδο της Ολομέλειας και ελάχιστα μέτρα από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν το γραφείο του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γιάννη Αλευρά και του Ανδρέα Παπανδρέου.  Στην συνέχεια «μεταβιβάστηκε» στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος όταν έμεινε εκτός Βουλής δέχθηκε να το εγκαταλείψει με τον όρο ότι θα το πάρει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Το γραφείο θεωρείται προνομιακό καθώς χωρίζεται σε 2-3 επιμέρους άνετα γραφεία και διαθέτει προσωπικό W.C.

Για την ώρα ο κ. Λεβέντης «φιλοξενείται» στο γραφείο που συνήθως παραχωρείται στον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Βουλής ΠτΒ (δίπλα από το εντευκτήριο των βουλευτών). Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι το γραφείο του κ. Παπανδρέου το διεκδικούν και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, το βουλευτήριο είναι ασφυκτικά γεμάτο με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες να δυσκολεύονται να τους «βολέψουν» όλους. Γι αυτό και θα επιχειρήσουν να πείσουν κόμματα να μεταφέρουν ορισμένες υπηρεσίες τους εκτός βουλευτηρίου σε κτήρια που μισθώνει το κοινοβούλιο και να παραμείνουν στο Μέγαρο μόνο τα γραφεία προέδρων, γραμματέων ΚΟ και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Ένα από τα μεγαλύτερα και χρόνια προβλήματα για τις υπηρεσίες είναι το θέμα των πρώην πρωθυπουργών που δεν διατηρούν τις βουλευτικές τους ιδιότητες. Σήμερα, καταλαμβάνουν περισσότερα από 250 τ.μ. οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.
Κλείσιμο

Πάντως,  ως «καταλύτης» για την νέα χωροταξία του κοινοβουλίου θα δράσουν και οι εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ. Αν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης τότε αυτόματα αδειάζει ένα τεράστιο γραφείο που διατηρεί στο ισόγειο ως πρώην πρόεδρος της Βουλής και μεταφέρεται στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου σήμερα φιλοξενείται ο κ. Αντώνης Σαμαράς λόγω έλλειψης γραφείων. Εάν όμως εκλεγεί άλλος, τότε ο Μειμαράκης κρατά το γραφείο του, οι υπηρεσίες βρίσκουν άλλο στον κ. Σαμαρά και ο νέος πρόεδρος πάει σε αυτό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης