Στην Αθήνα Αβραμόπουλος και Άσελμπορν για το προσφυγικό

Στην Αθήνα Αβραμόπουλος και Άσελμπορν για το προσφυγικό

Θα πάρουν μέρος σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη - Θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στην Αθήνα Αβραμόπουλος και Άσελμπορν για το προσφυγικό
Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών και προεδρεύοντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ζ. Άσελμπορν.

Το πρωί του Σαββάτου οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Άσελμπορν θα μετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τους συναρμόδιους υπουργούς. Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Ο κ . Αβραμόπουλος και ο κ. Άσελμπορν θα γίνουν δεκτοί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στην συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Οι δύο πολιτικοί θα ενημερωθούν από τους Έλληνες υπουργούς για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία για την δημιουργία των hot spots στην Ελλάδα, για την ροή των μεταναστών και για τα προβλήματα φύλαξης των συνόρων. Από την πλευρά τους θα ενημερώσουν για τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή βοήθειας στην λειτουργία των σημείων ταυτοποίησης των μεταναστών και για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των 160 χιλιάδων Σύρων προσφύγων σε χώρες της ΕΕ.
Κλείσιμο

Χθες οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Άσελμπορν βρίσκονταν στην Ρώμη και παρακολούθησαν την πρώτη αναχώρηση πτήσης 19 προσφύγων από την Ιταλία για την Σουηδία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνδυάζει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Σύρων προσφύγων με αποτελεσματικότερους ελέγχους των συνόρων των χωρών πρώτης εισόδου, αλλά και με πιο αυστηρή πολιτική επιστροφής μεταναστών που δεν δικαιούνται προστασίας στις χώρες προέλευσης. Στο πλαίσιο αυτό συζητούν την ενίσχυση της Frontex και την λειτουργία συνοριοφυλακής στα χερσαία σύνορα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης