Σε προεκλογικούς ρυθμούς οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ

Ομιλία Τζιτζικώστα στην Πάτρα: « Η βαθιά ανανέωση της παράταξής είναι ιστορική ανάγκη, ο Τσίπρας  μοίραζε μόνο ψεύτικες υποσχέσεις» - Ομιλία Μητσοτάκη στον Ταύρο: «Να κάνουμε τη ΝΔ κόμμα εξουσίας, κόμμα που να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην Αριστερά»   - Απούσα η Ντόρα Μπακογιάννη από την πρεμιέρα του αδελφού της

Σε προεκλογικούς ρυθμούς οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ
Με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΝΔ (στις 22 και στις 29, αν χρειαστεί επαναληπτικός γύρος, Νοεμβρίου), οι τέσσερις υποψήφιοι για την  αρχηγία «ρίχνονται» στον προεκλογικό αγώνα, με στόχο να «γοητεύσουν» τους γαλάζιους ψηφοφόρους.



Σήμερα, Παρασκευή, τα ξίφη τους διασταύρωσαν, ατύπως, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με ομιλία στην Πάτρα, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Ταύρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πρεμιέρα στις προεκλογικές ομιλίες στον Ταύρο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Κλείσιμο
Ο βουλευτής της ΝΔ, με σύνθημα «η Νέα Δημοκρατία απο την αρχή» μιλά μπροστά σε φίλους και υποστηρικτές του που έχουν γεμίσει την αίθουσα «Αντιγόνη» του Κέντρου Πολιτισμού.  
Βέβαια παρίστανται και στελέχη του κόμματος που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, όπως η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη η οποία και τον προλόγισε, ο δήμαρχος Παλαιού Φαληρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Νίκος Γκελεστάθης και ο Μιχάλης Μπεκίρης.



Ωστόσο, από την οικογένεια Μητσοτάκη παρούσα ήταν μόνον η αδελφή του Κατερίνα, με την απουσία της Ντόρας Μπακογιάννη να σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.


Είμαι περήφανος που στέκομαι  μπροστά σας ως υποψήφιος πρόεδρος. Με εμπιστευθήκατε ως βουλευτή σας ζητώ να με εμπιστευτείτε και για τη θέση του προέδρου. Σας ζητώ και πάλι να με στηρίξετε για να αλλάξουμε την Ελλάδα να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του.
Και συνέχισε λέγοντας πως υπηρέτησαμε την πατρίδα αλλά κάναμε και λάθη. Στην πορεια πήραμε διαζύγιο απο την νεολαία τις παραγωγικές τάξεις και τον επιχειρηματικό κόσμο. Μας εγκατέλειψε το 60% της πολιτικής μας δύναμης γιατι η ΝΔ είναι ένα «γερασμένο κόμμα». Χάσαμε την ιδεολογική μάχη με την Αριστερά ήταν θέμα χρόνου να χάσουμε και την πολιτική μάχη και να έρθει η Αριστερά στην εξουσία.

Σε απάντηση στα περί οικογενειοκρατίας είπε πώς «είμαι πολύ υπερήφανος για το επίθετο μου και για το ότι είμαι γιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Κρίνομαι όμως για τις προσωπικές μου πολιτικές επιλογές».

Αναφερόμενος στο όραμά του για την Ελλάδα είπε πως αυτό περιγράφεται από ανανέωση, αξιολόγηση, ανάπτυξη, και αριστεία στην παιδεία, ενώ για τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζεται ριζική  αλλαγή κι ότι απο εδώ και στο εξής ο πρόεδρος θα πρέπει να εκλέγεται με συγκεκριμένη θητεία η οποία θα ανανεώνεται σε κάθε συνέδριο.

Τέλος αναφερόμενος στα οικονομικά του κόμματος είπε πως πρέπει να γίνει μια πιο λιτή διαχείριση, ενώ ζήτησε από τους υπόλοιπους υποψηφίους να στηρίξουν τον νικητή, όποιος και αν είναι αυτός για να γίνει η ΝΔ πιο ισχυρή από ποτέ.


Ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Έχοντας εγκαινιάσει, χθες, τα γραφεία του στην Αθήνα, και διαμηνύοντας ότι σκοπεύει να αλλάξει τη ΝΔ, για να αλλάξει στη συνέχεια τη χώρα, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε απόψε από την Πάτρα ότι θέλει τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη και ισχυρή, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής.



Παράλληλα, άφησε αιχμές για την εκλογική πτώση της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο κόσμος που βρίσκεται κοντά, ιδεολογικά, στη ΝΔ, σήμερα απέχει, καθώς νιώθει απογοήτευση, πικρία και θυμό. «Αντί όμως να κουνάμε το δάχτυλο σε αυτό τον κόσμο, πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να δούμε τι έφταιξε. Τι προχώρησε καλά και τι όχι τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο τότε θα κάνουμε μια ουσιαστική νέα αρχή. Που δεν μηδενίζει. Που συνθέτει. Που διατηρεί τις αρχές μας» υπογράμμισε.



«Η βαθιά ανανέωση της παράταξής είναι ιστορική ανάγκη. Αλλιώς, θα μας ξεπεράσει η ίδια η ζωή» συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ζουμε τις τελευταίες ψευδαισθήσεις της Μεταπολίτευσης και του σοκ της κρίσης. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει την πόρτα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, γέννημα-θρέμμα της νοοτροπίας που έφερε τη χώρα σε αυτή τη θέση. Απέδειξε άλλωστε ο κ. Τσίπρας το πόσο συνεπής συνεχιστής του παλιού είναι. Δίπλα του βρήκαν στέγη όσοι ήθελαν να συνεχίσουν να είναι “βολεμένοι”. Στο πρόσωπό του ανανεώθηκε η τέχνη των ψεύτικων υποσχέσεων».



Όσο για το αν έχει... πλάτες στην απόφασή του να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε... αφοπλιστικά: «Το ομολογώ: Ναι, έχω πλάτες. Τις πλάτες των Νεοδημοκρατών, τις πλάτες της βάσης και των απλών μελών και μόνο. Και δεν τις έχω πίσω μου, τις έχω δίπλα μου. Και μαζί θα αλλάξουμε την παράταξη και τελικά και όλη τη χώρα».

Πριέγραψε, δε, το όραμά του για τη ΝΔ, την οποία θέλει να μετατρέψει σε συμμετοχικό κόμμα.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης