Πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας

Πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας

Τι αποφάσισε η επιτροπή που συγκρότησαν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ανένταχτες προσωπικότητες της κεντροαριστεράς

Πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας
Ημερίδες ανοιχτής διαβούλευσης, δράσεις στην Περιφέρεια και δημιουργία ενός διαδικτυακού τόπου στον οποίο θα μπορούν να εγγράφονται όλοι όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο εγχείρημα ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας, αποφάσισε η επιτροπή, που συγκρότησαν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ανένταχτες προσωπικότητες της κεντροαριστεράς.

Η επιτροπή επικεφαλής της οποίας είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την οικοδόμηση συνεργειών μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκαν απόψεις απόψεις σχετικά με την οργανωτική δομή και το πλαίσιο λειτουργίας που πρέπει να έχει η Επιτροπή, ενώ συμφωνήθηκε ότι η Επιτροπή δεν υποκαθιστά τα κόμματα, αλλά αποτελεί μια μονάδα παραγωγής και προώθησης ιδεών και πολιτικών προτάσεων με σκοπό τη συγκρότηση του ελληνικού σοσιαλδημοκρατικού πόλου.

Κλείσιμο
Με ιδιαίτερη έμφαση, ο επικεφαλής της Επιτροπής Γιάννης Μανιάτης, αλλά και το σύνολο των παρευρισκόμενων, τόνισαν την ανάγκη για ένα μεγάλο και τολμηρό άνοιγμα της Επιτροπής στην κοινωνία. Ο κυριότερος στόχος της Επιτροπής είναι η συνδιαμόρφωση πολιτικών προτάσεων «από τα κάτω», έτσι ώστε η Σοσιαλδημοκρατία να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Με συλλογική αισιοδοξία για τις δυνατότητες της χώρας μας, τα μέλη της Επιτροπής θεωρούν τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία ως τη βάση πάνω στην οποία θα κτιστεί μια νέα πολιτική κουλτούρα, η οποία θα ξεφεύγει από την περιχαράκωση στο στενό πλαίσιο του όποιου κομματικού πατριωτισμού.

Στους ευρύτερους στόχους της Επιτροπής είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και κυρίως των νέων προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και την πολιτική. Γι αυτόν τον λόγο, επιδιώκει να προκαλέσει την συστράτευση όλων των προοδευτικών δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης