Παρέμβαση Καϊλή στο συνέδριο «Stand with Greece»

Παρέμβαση Καϊλή στο συνέδριο «Stand with Greece»

«Η ανεπαρκής προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας μιλώντας μόνο την γλώσσα των Οικονομικών έδειξε πως τα εμπλεκόμενα μέρη θα έπρεπε να μιλήσουν εξαρχής και εγκαίρως και την γλώσσα της Γεωπολιτικής»

Παρέμβαση Καϊλή στο συνέδριο «Stand with Greece»
"Η ανεπαρκής προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας μιλώντας μόνο την γλώσσα των Οικονομικών έδειξε πως τα εμπλεκόμενα μέρη θα έπρεπε να μιλήσουν εξαρχής και εγκαίρως και την γλώσσα της Γεωπολιτικής. Μια σταθεροποιημένη και ισχυρή Ελληνική Οικονομία είναι πηγή στρατηγικής σταθερότητας της Ευρώπης στην Μεσόγειο, σε ένα μονίμως ασταθές γεωπολιτικό υποσύστημα".
 
Αυτό επισήμανε η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή, στην παρέμβασή της στο Αμερικανικό Κογκρέσο, στη συνάντηση "Stand with Greece", που έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον την 1η Οκτωβρίου.  
 
Η Εύα Καϊλή και ο Παύλος Γερουλάνος από την Προοδευτική Συμμαχία των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, ήταν οι δύο μόνοι Έλληνες πολιτικοί ανάμεσα σε όσους συμμετείχαν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία υποστήριξης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην ισχυροποίηση και εμβάθυνση της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.
 
Κλείσιμο
"Ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κρίσιμος για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής. Η Ελλάδα πρέπει να έχει ανεπτυγμένες ικανότητες περιφερειακής δύναμης και ένα αξιόμαχο για την άμεση αντιμετώπιση των συχνών περιφερειακών κρίσεων που προκύπτουν. Όποιος πιστεύει ότι είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι για την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης στην Ελλάδα, έχει μονολιθική αντίληψη των πραγμάτων" υπογράμμισε η Ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για την Διακοινοβουλευτική Συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ σε πάνελ με τους Robert D. Kaplan - Senior Fellow at the Center for a New American Security, Jeff Rathke - Senior Fellow and Deputy Director of the Europe Program at CSIS και Nikolas Katsimpras - Senior Fellow of the Hellenic American Leadership Council and lecturer at Columbia University.
 
Αναφορικά με τις ανησυχίες που προκαλεί στη Δύση το ενδεχόμενο ενίσχυσης της σχέσης της Ελλάδας με τους Ανατολικούς της γείτονες, η Εύα Καϊλή υποστήριξε ότι η Ευρώπη και η Αμερική μόνο να κεφαλαιοποιήσουν μπορούν από τη προνομιακή σχέση που έχει κυρίως η Ελλάδα, με χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν καθώς και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.
 
Οι ομιλητές επεσήμαναν τις οικονομικές, πολιτικές και στρατηγικές προτεραιότητες για την ενίσχυση της Ελλάδας και του γεωπολιτικού της ρόλου. Στο περιθώριο της συνάντησης συγκεντρώθηκε ποσό άνω των 250.000€ για την οικονομική ενίσχυση των παιδιών στα χωριά ΣΟΣ, με την πρωτοβουλία των Έντυ Ζεμενίδη και Νίκου Μούγιαρη, του HALC, Hellenic Leaders, που στα δύσκολα πάντα στήριζουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα και την Κύπρο από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης