Ο Βαρεμένος καταρρίπτει την κυβερνητική ρητορική περί εναλλακτικών μέτρων: «Θα εκπλαγώ αν βρούμε ισοδύναμα»

Ο Βαρεμένος καταρρίπτει την κυβερνητική ρητορική περί εναλλακτικών μέτρων: «Θα εκπλαγώ αν βρούμε ισοδύναμα»

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η συμφωνία είναι μια τελευταία ευκαιρία, τονίζοντας παράλληλα ότι περιλαμβάνει ασφυκτικά πλαίσια

Ο Βαρεμένος καταρρίπτει την κυβερνητική ρητορική περί εναλλακτικών μέτρων: «Θα εκπλαγώ αν βρούμε ισοδύναμα»
Αμφιβολίες ως προς το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντικαταστήσει κάποια δυσβάστακτα μέτρα της συμφωνίας με ισοδύναμα εκφράζουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Γιώργο Βαρεμένο να το θεωρεί απίθανο. 

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η συμφωνία είναι μια τελευταία ευκαιρία, τονίζοντας παράλληλα ότι  περιλαμβάνει ασφυκτικά πλαίσια. Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του για την εύρεση ισοδύναμων. «Προσωπική μου γνώμη», είπε, «είναι - και μακάρι να εκπλαγώ - ότι η συμφωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί στο σύνολό της με ισοδύναμα». 

«Πρέπει να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες» τόνισε και πρόσθεσε: «Όμως πού; Στο ασφαλιστικό, στο αγροτικό, στα κόκκινα δάνεια;»

Κλείσιμο
Χαρακτήρισε «τραυματικό» να χρησιμοποιηθούν ισοδύναμα από το Πολιτισμό, όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός.  «Συμφωνώ με τα ισοδύναμα που παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού παρότι είναι τραυματικό» και συνέχισε  «θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια αυτά για τον πολιτισμό».

«Aλλά τι να κάνουμε που είμαστε σε αυτή φάση που πρέπει να αντλήσουμε χρήματα για άλλο σκοπό», συμπλήρωσε.  

Αναφέρθηκε και στις επισκέψεις στην Αμερική, λέγοντας ότι «είναι καλό το άνοιγμα και η αναζήτηση στηριγμάτων είτε στις ΗΠΑ είτε αλλού αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τελικά το θέμα θα κριθεί στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης».

Ο  αντιπρόεδρος της βουλής  κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «ο λαός δεν θέλει να δει τη συνέχεια θυσιών χωρίς προοπτική, θυσίες με άνιση και άδικη κατανομή, τη συνέχιση μιας ύβρεως, η οποία είναι η εξής όπου  μέσα στην κρίση κάποιοι αντί να χάνουν να κερδίζουν. Πρέπει κι αυτοί να συμβάλλουν». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης