Η ΕΡΤ «προσκαλεί» σε ντιμπέιτ τους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ

Η ΕΡΤ «προσκαλεί» σε ντιμπέιτ τους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι δέχθηκαν πρόσκληση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη - Την ίδια πρόσκληση δέχθηκε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - «Ναι» και από την πλευρά Τζιτζικώστα

Η ΕΡΤ «προσκαλεί» σε ντιμπέιτ τους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ
Μπορεί η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ να μην έχει «κλειδώσει» ακόμα (κάτι που αναμένεται να γίνει στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ), ωστόσο φαίνεται πως βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες για την πραγματοποίηση ενός, τουλάχιστον, ντιμπέιτ, μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία.

Χαρακτηριστικά, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι έλαβαν πρόσκληση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, για τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ και απάντησαν αμέσως θετικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Την ίδια πρόσκληση δέχθηκε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Συνεργάτες του αναφέρουν ότι δεν είναι αρνητικοί, αλλά είναι θέμα που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των υποψηφίων, καθώς και στην ΚΕΦΕ, και να καθοριστεί αν θα διεξαχθεί μόνο αυτή η τηλεμαχία ή και άλλες.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να διεξαχθούν δύο συνδιασκέψεις ή και περισσότερες θεματικές συνδιασκέψεις, όπως πρότεινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπεριλαμβάνοντας όμως και συνδιάσκεψη, με αντικείμενο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του Αποστόλου Τζιτζικώστα αναφέρουν:

"Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που διευκολύνει το δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη των θέσεων των υποψήφιων Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή τουλάχιστον πέντε θεματικών συνδιασκέψεων για την Έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή τουλάχιστον πέντε θεματικών συνδιασκέψεων για

- την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα,

- την Κοινωνική Συνοχή,

- τους Νέους και την Ανεργία,

- τους Θεσμούς που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και

- και τους νέους ρόλους που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος

Συμφωνούμε και με τη διεξαγωγή debate εφόσον το αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι.

Σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα, οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες."

Η επιστολή της ΕΡΤ για το ντιμπέιτ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης