Βουλή: Πώς οι παλαιοί «αντιμνημονιακοί» υπερασπίζονται το Μνημόνιο

Βουλή: Πώς οι παλαιοί «αντιμνημονιακοί» υπερασπίζονται το Μνημόνιο

Οι νέοι υπουργοί και βουλευτές επιχειρηματολογούν με τη «συνθηματολογία» των προηγούμενων, «μηνμονιακών» κυβερνήσεων...

Βουλή: Πώς οι παλαιοί «αντιμνημονιακοί» υπερασπίζονται το Μνημόνιο
Σε ρητορικό... «swinging» εξελίσσεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τους νέους υπουργούς και βουλευτές της πλειοψηφίας να επιχειρηματολογούν επί του τρίτου Μνημονίου, χρησιμοποιώντας λόγια εντυπώσεων, που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι αντίπαλοί τους.

Η αναφορά σε ισοδύναμα έχει μετατραπεί σε επωδό για την κυβερνητική πλειοψηφία. Ωστόσο, το ίδιο συνέβαινε και κατά την περίοδο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ψήφισαν το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι αρκετοί υπουργοί, όπως ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, αλλά και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως ο Σάκης Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Καμμένος, καταγγέλλουν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι για «στείρα αντιπολίτευση» και τους καλούν να καταθέσουν αντιπροτάσεις.

Κλείσιμο
«Θέλετε τη χρεοκοπία; Τι είστε; Μήπως είστε σύντροφοι του Λαφαζάνη, που θέλει τη δραχμή;» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, για να καλέσει την αντιπολίτευση να σκεφτεί «τι ευθύνες έχει, όταν λέει συνεχώς «όχι»»!

Είναι ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν πριν από ένα χρόνο τα στελέχη της τότε κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης