Iskra τρολάρει Τσίπρα: Είμαστε κάθε λέξη, κάθε άρθρο αυτού του Μνημονίου

Iskra τρολάρει Τσίπρα: Είμαστε κάθε λέξη, κάθε άρθρο αυτού του Μνημονίου

«Αιώνες μοιάζουν νάχουν περάσει από τις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου- κι όμως μας χωρίζουν από τότε μόλις οκτώ μήνες», αναφέρει η ιστοσελίδα «Iskra», η οποία πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Iskra τρολάρει Τσίπρα: Είμαστε κάθε λέξη, κάθε άρθρο αυτού του Μνημονίου
Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσει στη Βουλή, εξαπολύει η ιστοσελίδα «Iskra», η οποία πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Με τίτλο «Είμαστε κάθε λέξη, κάθε άρθρο του αυτού του Μνημονίου» ο συντάκτης τρολάρει τον πρωθυπουργό για την περίφημη αναφορά του στις προγραμματικές δηλώσεις του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι «είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους»

«Όσοι τηλεθεατές άντεξαν να τον παρακολουθήσουν μέχρι τέλος στη διεκπεραίωση αυτού του άχαρου, ψυχοκαταναγκαστικού έργου, δύσκολα θα απέφυγαν τις μελαγχολικές συγκρίσεις. Αιώνες μοιάζουν νάχουν περάσει από τις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου- κι όμως μας χωρίζουν από τότε μόλις οκτώ μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα, αναφερόμενη στις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. 

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη «στην πραγματικότητα, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν εκφωνήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Παραδόθηκαν, το ίδιο απόγευμα, από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στον Γερούν Ντάισλεμπλουμ και εγκρίθηκαν από το Eurogroup. Ήταν τα περίφημα 48 προπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των τριών δισ. Αυτό το πακέτο, μαζί με τα επόμενα που θα ακολουθήσουν, βάσει των δεσμεύσεων του τρίτου Μνημονίου, ήταν το πραγματικό, προσυμπεφωνημένο πρόγραμμα αυτής της κυβέρνησης».  

Κλείσιμο
Στη συνέχεια εξαπολύει ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «δεν είχε τη στοιχειώδη εντιμότητα να αναφερθεί σ' αυτά τα σκληρότατα μέτρα (φορολογική επιδρομή, ακρωτηριασμός συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις κλπ) που θα κληθούν από αύριο το πρωί να υποστούν τα λαϊκά στρώματα. Αντ' αυτού, διάβασε μια εκτενή, πληκτική έκθεση ιδεών και ματαίων πόθων, πασχίζοντας να βρει δύο – τρία μικρούτσικα, "φιλολαϊκά" μέτρα για να καταπραύνει τις ανησυχίες των πολιτών. Το μέγιστο που κατάφερε είναι η αναστολή του ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια μέχρι την... κατάθεση του προϋπολογισμού, δηλαδή για λίγες εβδομάδες! Κι εδώ, ακόμη, έφτασε να εκλιπαρεί τη Νέα Δημοκρατία να του υποδείξει "ισοδύναμα" που θα γίνουν αποδεκτά από τους πιστωτές, μια και ο ίδιος και οι συνεργάτες του φαίνεται ότι δυσκολεύονται».  

Σχολιάζοντας τα όσα ανακοίνωσε για τις τράπεζες η ιστοσελίδα γράφει: «Επικίνδυνα απατηλή ήταν και η άλλη "κορώνα" του πρωθυπουργού, αναφορικά με τις τράπεζες: ότι, δηλαδή, θα αντικαταστήσει το διοικητικό συμβούλιο των τραπεζών εκείνων που θα ανακεφαλαιοποιηθούν με έξοδα του κράτους. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας μίλαγε για εθνικοποίηση των τραπεζών, θα επρόκειτο ασφαλώς για θετικό μέτρο- έστω κι αν ερχόταν με αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Αλλά εδώ πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό: την αλλαγή των διοικήσεων με την ανακεφαλαιοποίηση την έχουν ήδη επιβάλει οι δανειστές μέσω του Μνημονίου, απλούστατα για να βάλουν στο χέρι τις ελληνικές τράπεζες και μέσω αυτών τις στρατηγικής σημασίας χρεωμένες επιχειρήσεις. Ο Α. Τσίπρας και το επιτελείο του, σε συνεννόηση με την τρόικα, θα εμφανίσει ως δική του, "ριζοσπαστική" κίνηση την παράδοση των τραπεζών στον... ESM!». 

Τέλος σχολιάζει: «Όσο για το τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του, με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να "επιστρέψει την εξουσία στο λαό", με αναθεώρηση του Συντάγματος, το μόνο που μπορούμε να επισημάνουμε είναι ότι δεν μπορεί κανείς να "επιστρέψει" κάτι που ήδη έχει εκχωρήσει σε τρίτους. Η πραγματική εξουσία έχει εκχωρηθεί στον Ύπατο Αρμοστή, Μάαρτεν Φερβέι και την ακολουθία του. Ο ελληνικός λαός μπορεί να αποκτήσει κυριαρχία στον τόπο του μόνο αν ανατρέψει το ασφυκτικό καθεστώς της ξένης επιτροπείας, για να αναπνεύσει, επιτέλους, ελεύθερος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης