Ξεκινά και τυπικά η μάχη της ηγεσίας στη ΝΔ

Ξεκινά και τυπικά η μάχη της ηγεσίας στη ΝΔ

Τζιτζικώστας: Είμαι διαθέσιμος να λάβω μέρος στην επόμενη  ΚΟ της ΝΔ - Η ΚΕΦΕ επικύρωσε τις τέσσερις υποψηφιότητες Τζιτζικώστα, Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη, και Άδωνι Γεωργιάδη

Ξεκινά και τυπικά η μάχη της ηγεσίας στη ΝΔ
Συνεδρίασε σήμερα, στις 18:00 το απόγευμα, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ (ΚΕΦΕ), προκειμένου να κάνει την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Οι υποψήφιοι είναι τέσσερις: Ευάγγελος Μείμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αύριο στις 6 το απόγευμα, θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ με διευρυμένη σύνθεση -καθώς θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων-, προκειμένου να συζητήσει για το χρόνο της εκλογής και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το απόγευμα οι ανθυποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Τζιτζικώστας επιβεβαίωσε την εκπεφρασμένη προθυμία και ετοιμότητά του να συμμετάσχει στην ΚΟ του κόμματος, όπως πρότεινε ο υπηρεσιακός πρόεδρος.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα καθιστούσαν ξεκάθαρο ότι ο ίδιος αποδέχεται την πρόταση για συμμετοχή του στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Μεϊμαράκη να ορίσει τη σχετική ημερομηνία σύγκλησης της ΚΟ.

Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη εσωκομματική αναμέτρηση του 2009 είχαν στηθεί 1.550 κάλπες σε 1.040 εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια. Το καταστατικό προβλέπει ότι θα πρέπει να υπάρχει μία τουλάχιστον μία κάλπη ανά καλλικρατικό δήμο. Βέβαια, έκτοτε έχει μειωθεί ο αριθμός των δήμων. Επίσης, είχαν στηθεί 3.500 τερματικά ηλεκτρονικών υπολογιστών συνδεδεμένων, ώστε να γίνεται η καταγραφή των ψηφοφόρων. Στην εκλογή του 2009 όσοι ήθελαν να ψηφίσουν μπορούσαν να εγγραφούν την ίδια στιγμή, καταβάλλοντας δύο ευρώ. Η μηχανοργάνωση της διαδικασίας θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Ήδη, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους πολίτες το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Σε αυτήν τη λογική, η πλευρά του κ. Τζιτζικώστα αναμένεται να ζητήσει να υπάρξουν όσες περισσότερες κάλπες γίνεται σε όλη τη χώρα και με χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρξει αρκετό χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων.

Για το χρόνο εκλογής από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη είχαν προτείνει την 25η Οκτωβρίου, ωστόσο σήμερα ο υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με το χρόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει δημοσίως την 15η Νοεμβρίου. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι κάλπες θα πρέπει να στηθούν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις τοπικές οργανώσεις, αλλά και σε δημαρχεία και κοινοτικά καταστήματα. Το αντίτιμο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, θα πρέπει να είναι το ελάχιστο δυνατό, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και να προσέλθουν στις κάλπες.

Ντιμπέιτ

Όσο για το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων που έχει ήδη προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη λένε ότι, επειδή το ακροατήριο είναι συγκεκριμένο και δεν είναι βέβαιο ότι θα διατεθεί χρόνος για μια διακαναλική συζήτηση, αντιπροτείνει την πραγματοποίηση δυο μεγάλων συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανοικτές στα μέλη και στην κοινωνία, όπου οι υποψήφιοι θα που τι σκέφτονται να κάνουν στη ΝΔ, εάν εκλεγούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης