Αναστασιάδης: Υπάρχει ακόμα απόσταση και χρόνος για την επίλυση του Κυπριακού

Αναστασιάδης: Υπάρχει ακόμα απόσταση και χρόνος για την επίλυση του Κυπριακού

Σε ερώτηση αν με τον όρο απόσταση εννοεί αυτά που δηλώνει ο κ. Ακιντζί περί χωριστών πλειοψηφιών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται αυτά που δηλώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Αναστασιάδης: Υπάρχει ακόμα απόσταση και χρόνος για την επίλυση του Κυπριακού
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε πως υπάρχει απόσταση και χρόνος που πρέπει να διανυθεί ως την επίλυση του Κυπριακού και για αυτό απαιτείται σοβαρότητα στο διάλογο και στις προσπάθειες που γίνονται ώστε η λύση να γίνει αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.

Ο κ. Αναστασιάδης σχολίαζε πληροφορίες για μήνυμα του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ 'Εσπεν Μπαρθ Έιντε προς τις Βρυξέλλες,  για συμφωνία επί των ανοικτών ζητημάτων στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους, συγγραφή Συντάγματος και δημοψηφίσματα μέχρι το Μάρτιο του 2016.

«Εύχομαι» είπε ο Κύπριος Πρόεδρος «οι μαντικές ικανότητες του κ. Έιντε να μας βοηθήσουν όντως σε ανάλογα χρονικά περιθώρια». 

Κλείσιμο
Σε ερώτηση αν με τον όρο απόσταση εννοεί αυτά που δηλώνει ο κ. Ακιντζί περί χωριστών πλειοψηφιών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν σημαίνει ότι υιοθετούνται αυτά που δηλώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

«Ο καθένας» τόνισε «εκφράζει τις δικές του θέσεις. Η προσπάθεια είναι να βρούμε τρόπο έτσι ώστε να σμικρύνουμε διαφορές που ενδεχόμενα σήμερα να φαίνονται μεγάλες, όπως έχει επισυμβεί και σε σωρεία άλλων θεμάτων όπου υπήρχαν διαστάσεις απόψεων, αλλά τελικά υπάρχουν συγκλίσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης