«Εκτός πρωτοκόλλου» συνάντηση Τσίπρα - Ομπάμα στις 30 Σεπτεμβρίου

«Εκτός πρωτοκόλλου» συνάντηση Τσίπρα - Ομπάμα στις 30 Σεπτεμβρίου

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα - Συνάντηση Τσίπρα και με τον Τζον Κέρι

«Εκτός πρωτοκόλλου» συνάντηση Τσίπρα - Ομπάμα στις 30 Σεπτεμβρίου
Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί την Κυριακή, μία μόλις εβδομάδα μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και την ανάδειξή του, εκ νέου, στην πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, και της επίσημης δεξίωσης που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για τους ξένους ηγέτες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει «ανεπίσημη» συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Η πιθανότερη ημερομηνία της συνάντησης αυτής είναι η 30ή Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Η επικείμενη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ έχει εξαιρετικά υψηλό συμβολισμό για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα, συχνά-πυκνά, στήριξε τις ελληνικές θέσεις κατά το διάστημα της επτάμηνης διακυβέρνησης Τσίπρα.
Κλείσιμο

Η -έστω και εκτός πρωτοκόλλου- συνάντηση των δύο ανδρών έρχεται σε μία περίοδο, που υπάρχουν μία σειρά από ανοικτά ζητήματα στη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, όπως είναι το θέμα του χρέους, για το οποίο η αμερικανική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει σαφώς να εξεταστεί από τους Ευρωπαίους εταίρους -όπως άλλωστε επιμένει και το ΔΝΤ.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας ενδέχετια να έχει συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης