Πολιτική «θύελλα» για την εταιρεία Φλαμπουράρη

Πολιτική «θύελλα» για την εταιρεία Φλαμπουράρη

Θεοδωράκης: Να δώσει απαντήσεις ο Τσίπρας, η οικογένειά του έχει λάβει και άλλα δημόσια έργα - Μεϊμαράκης: Περιμένω ανακοινώσεις από Φλαμπουράρη - Ζωή: «Με ποιον θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Με τον Φλαμπουράρη;» - Δείτε τι γράφει ο Τύπος για το θέμα

Πολιτική «θύελλα» για την εταιρεία Φλαμπουράρη
Πολιτική «θύελλα» έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν μέτοχος στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ που ενώ η χώρα ξέμενε από ρευστό υπέγραψε τον περασμένο Μάιο εργολαβική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πληθαίνουν οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι υπό το βάρος των αποκαλύψεων πρέπει να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του Αλέκου Φλαμπουράρη στις εκλογές της Κυριακής.

Ο πολιτικός κόσμος είναι σε αναβρασμό. Ο πρόεδρος του Ποταμιού
Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για άλλα δημόσια έργα που η οικογένεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στο λαό για το ποια είναι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κυρίαρχα συμφέροντα.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «ο Φλαμπουράρης ο πνευματικός ηγέτης του κ. Τσίπρα πήρε λεφτά ως υπουργός λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή. Είναι μέτοχος, ιδιοκτήτης μίας κατασκευαστικής εταιρείας και επειδή, ξέρετε, είμαστε πολύ μικρός τόπος και γνωριζόμαστε, δεν είναι μόνον ο κ. Φλαμπουράρης, είναι και άλλα συγγενικά πρόσωπα του κ. Τσίπρα. Είναι άλλοι άνθρωποι από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που πήρανε δημόσια έργα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Και ο κ. Τσίπρας, το είπα, και νόμισα ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια -αλλά αν θέλει να δώσει συνέχεια μπορώ να το πω- έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι εργολάβων. Ο πατέρας του ήταν εργολάβος δημοσίων έργων. Ο θείος ήταν εργολάβος δημοσίων έργων ξεκινώντας την καριέρα του από την χούντα». Ο κ. Θεοδωράκης επανήλθε στο θέμα και στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ (δείτε εδώ
)

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης
δήλωσε ότι περιμένει ανακοινώσεις από τον Αλέκο Φλαμπουράρη για το θέμα. Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega και ερωτηθείς σχετικά με το μείζον αυτό πολιτικό ζήτημα, ο κ. Μεϊμαράκης δεν θέλησε να εκφράσει την άποψή του, μέχρι ο κ. Φλαμπουράρης να δώσει εξηγήσεις για το θέμα το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Σήμερα μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega «Ο δρόμος προς την κάλπη» ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υπογραφής σύμβασης της εταιρείας του Αλέκου Φλαμπουράρη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με την περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ δεν δίστασε να πει πως «κανονικά δεν έπρεπε ο Φλαμπουράρης να συμμετέχει στον διαγωνισμό». Αν και άποψη του είναι πως πρόκειται για «ηθικό θέμα που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει...», ενώ ξεκάθαρα πλέον υπάρχει και νομικής φύσης πρόβλημα που μπλοκάρει την εκλογή του κ. Φλαμπουράρη στην Α' Αθήνας, ο κ. Μάρδας συμπλήρωσε εμφανώς διαφοροποιούμενος από την αυστηρή κομματική γραμμή στήριξης του στενού φίλου του Αλέξη Τσίπρα πως «δεν πρέπει να μετέχουν υπουργοί σε διαγωνισμούς».

Στην υπόθεση Φλαμπουράρη αναφέρθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην κεντρική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην πλατεία Ομόνοιας υπονοώντας ότι ο κ. Τσίπρας τον τοποθέτησε επικεφαλής της Α’ Αθήνας παρέχοντάς του με τον τρόπο αυτό «βουλευτική ασυλία» σε ενδεχόμενες μελλοντικές ποινικές περιπέτειες ενώ υποστήριξε πως «την μάχη κατά της διαπλοκής δεν μπορούν να την δώσουν αυτοί που ενέδωσαν στην ευρω-διαπλοκή και καλύπτουν την εγχώρια νέο-διαπλοκή για να τους καλύψει και αυτή με την σειρά της τις δικές τους παρασπονδίες». Η Πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε το «αρχηγικό» προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «ηγέτης είναι αυτός που τιμά τον λόγο του και δεν ακυρώνει την βούληση του λαού» ενώ χαρακτήρισε όλα τα πρόσωπα της «αυλής» του κ. Τσίπρα ως διαπλεκόμενους και υποστήριξε ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει την δύναμη αλλά και την διάθεση να χτυπήσει την διαπλοκή. Αναφερόμενη δε στο «καραμπινάτο» ασυμβίβαστο του κ. Φλαμπουράρη καθώς ως υπουργός διατηρούσε παράλληλα την μετοχική του σχέση με εταιρεία που αναλαμβάνει έργα του Δημοσίου αλλά και κατ επέκταση στην «σκαστή» παραβίαση του Συντάγματος υπενθύμισε μια ακόμα υπόσχεση του κ. Τσίπρα ότι δηλαδή «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος». «Μας λένε ότι μπορεί να έφεραν μνημόνιο αλλά θα συγκρουστούν με την διαπλοκή. Το ίδιο είχαν πει ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Παπανδρέου όταν έκρυβαν την λίστα Λαγκάνρτ στα συρτάρια τους και αξιοποιούσαν τον υπόδικο σήμερα επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ»  ανέφερε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Με ποιους θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Μήπως με τον κ. Φλαμπουράρη που βλέπει το ματς δίπλα- δίπλα με ολιγάρχες; Μήπως με τον κ. Παππά που δεν έφερε προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις άδειες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων ή μήπως με τον κ. Δραγασάκη που ως υπεύθυνος για τις τράπεζες άφησε άθικτες τις διοικήσεις των τραπεζών;»

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθήνας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε ακόμα και για κακουργηματικού χαρακτήρα ευθύνες του τέως υπουργού, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει έως και εξεταστική επιτροπή στην Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Τα πυρά της στον τέως υπουργό Επικρατείας και πολιτικό «πατέρα» του πρώην πρωθυπουργού, Αλέκο Φλαμπουράρη, εξαπέλυσε και η Ραχήλ Μακρή, χαρακτηρίζοντάς τον ως «νέο διαπλεκόμενο Μακιαβέλι» του Αλέξη Τσίπρα. Με μήνυμα της στο Twitter η κυρία Μακρή σχολίασε: «Αλέκος ο νέος διαπλεκόμενος Μακιαβέλι του Τσίπρα που έδινε δημόσια έργα στον εαυτό του».

Στην αποκάλυψη του protothema.gr για την εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη αναφέρθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε πως «αν ο πρώην υπουργός παρέμενε μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας που ανέλαβε έργο από ΟΤΑ, τότε βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί υπουργών σύμβαση είναι άκυρη και ο πρώην υπουργός ευθύνεται βάσει του νόμου περί ευθύνης των υπουργών». Παράλληλα, τόνισε πως έμπειροι συνταγματολόγοι θέτουν και ζήτημα ευθυνών του Αρείου Πάγου, που δεν έκανε προσυμβαστικό έλεγχο.

Το θέμα προβάλλεται και στον Τύπο σήμερα. Η Καθημερινή γράφει ότι προκύπτουν ερωτήματα για Φλαμπουράρη και πως η αποκάλυψη του protothema.gr έρχεται λίγες ημέρες μετά την αναφορά του πρώην υπουργού ότι έχει κλείσει την εταιρεία.. Ο Ελεύθερος Τύπος έχει το θέμα πρωτοσέλιδο με τίτλο «Βασικός μέτοχος ενώ ήταν υπουργός;» - Αναπάντητα ερωτήματα μετά την καταγγελία σοκ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης