Τσίπρας: Ζήτησε ισχυρή εντολή και υπόσχεται ελπίδα και άνοιξη

Τσίπρας: Ζήτησε ισχυρή εντολή και υπόσχεται ελπίδα και άνοιξη

Η Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης, το δίλημμα της Κυριακής - Ζήτησε από τη Λάρισα άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Τσίπρας: Ζήτησε ισχυρή εντολή και υπόσχεται ελπίδα και άνοιξη
Το δίλημμα της Κυριακής επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λάρισα το βράδυ της Τρίτης: Η Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης. «Η σύγκριση ανάμεσα στο νέο και το παλιό δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά με τις ιδέες  με τα κοινωνικά και ταξικά συμφέροντα με το τι εκπροσωπεί ο καθένας ηθικά και πολιτικά. Σύγκριση με τις δυνάμεις της προόδου και τις δυνάμεις της συντήρησης» είπε ο κ. Τσίπρας. Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεμπερδεύουμε με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο, σημείωσε. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος ότι με την εκλογική του νίκη θα ξαναέλθει η ελπίδα στον λαό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μία τον Γενάρη, μία τον Ιούλιο στο δημοψήφισμα και μία τώρα θα κερδίσουμε, θα ξαναφέρουμε στον κόσμο την ελπίδα. Την άνοιξη του λαού».

«Τώρα οι συνθήκες είναι ξεκάθαρες τώρα που κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπίσει τα συμφέροντα του λαού. Έχουμε τη γνώση να δώσουμε λύσεις προς όφελος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και όχι προς όφελος της ολιγαρχίας. Θα προστατεύσουμε και την αγροτιά» υπογράμμισε. Ο λαός δεν θέλει να δει στην εξουσία τους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας. «Όλο αυτό το σύστημα, το οποίο μας οδήγησε εδώ που είμαστε, την Κυριακή θα δεχτεί το τελειωτικό χτύπημα στην κάλπη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η επτάμηνη προσπάθεια για «να φέρουμε την ελπίδα στον τόπο, δεν θα είναι μία μικρή παρένθεση, στη συνέχεια του καθεστώτος της διαπλοκής και της εξάρτησης».

«Έχουμε σχέδιο και αποφασιστικότητα για μεγάλες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ζητάμε να δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσουμε. Ζητάμε την πρώτη, ουσιαστικά, ευκαιρία από τον ελληνικό λαό. Ζητάμε ισχυρή εντολή την Κυριακή για να έχουμε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αφήνει ανοιχτά πεδία διαπραγμάτευσης.
Κλείσιμο

Έσπευσε μάλιστα να προειδοποιήσει ότι όποιος την Κυριακή μείνει σπίτι του και δεν ψηφίσει, στην πράξη ψηφίζει την επιστροφή του καθεστώτος που βύθισε τη χώρα 40 χρόνια τώρα στη χρεοκοπία.

Νωρίτερα και πριν την ομιλία του στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του Καλλικράτη, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Όπως ανέφερε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες λόγω των μνημονιακών δυσκολιών δεν μπορούσε να τις αξιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα. Είναι απαραίτητες, τόνισε, οι θεσμικές αλλαγές και το «χτύπημα» της γραφειοκρατίας ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότητα της δημόσια διοίκησης. Αλλά για να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές η Κυβέρνηση θα πρέπει να εμπιστευτεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενώ όσον αφορά στο θέμα της αναθεώρησης του Καλλικράτη, επεσήμανε ότι θα πρέπει να αλλάξει όλο το πλαίσιο των συνεχόμενων ελέγχων των Δήμων και των δημάρχων και να υπάρξει μία διαδικασία ελέγχου στο τέλος του έτους. Η επόμενη τετραετία, επεσήμανε, χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας, θα είναι σημαντική για αυτές τις αλλαγές. Τον πρώτο χρόνο θα επιδιώξουμε την ανάπτυξη και μετά θα ακολουθήσει περίοδος θεσμικών τομών και μεταρρυθμίσεων στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Σχολιάζοντας εξάλλου το γεγονός ότι είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και στην Λάρισα, ο κ Τσίπρας δήλωσε ότι δεν είναι μόνο συμβολική αλλά και ουσιαστική η συμμετοχή του.

«Τονίζει την απόφαση μας να δώσουμε μάχες δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου. Να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημα του αγροτικού κόσμου, να μειώσουμε το κόστος και να διαμορφώσουμε συνολικότερα όλο εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που θα βοηθήσει τους αγρότες να μείνουν στον τόπο τους» δήλωσε εμφατικά. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Λάρισα θα αυξήσει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή « που έχει παράδοση σε δημοκρατικούς αγώνες» όπως σχολίασε. Για μία ακόμη φορά ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής έθεσε σε αντιδιαστολή το «νέο» που πρέπει να κερδίσει το «παλιό» και το «προοδευτικό» απέναντι στην «συντήρηση και την διαπλοκή».

Τον κ. Τσίπρα συνόδευε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ στην είσοδο του Δημαρχείου Λάρισας τον υποδέχθηκαν με ευχές και λουλούδια σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί που κατά το παρελθόν είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης