Έρχονται 30 εκατ. ευρώ από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα για το μεταναστευτικό

Έρχονται 30 εκατ. ευρώ από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα για το μεταναστευτικό

Την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας θα ζητήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ωστόσο το αίτημα δεν έχει ακόμη υποβληθεί

Έρχονται 30 εκατ. ευρώ από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα για το μεταναστευτικό
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Διαχειριστικής Αρχής από το υπουργείο Εσωτερικών και κατατέθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου τα απαραίτητα νομικά και λογιστικά έγγραφα, που «έλειπαν» από την ελληνική αίτηση.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την υποβολή της αίτησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και για την πρόθεσή του να υποβάλει αίτηση για ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε τα εξής: «Όντως λάβαμε ένα μήνυμα από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, που ενημέρωσε τον Επίτροπο Αβραμόπουλο πως η Διαχειριστική Αρχή έχει ολοκληρωθεί και εξετάζεται αυτή τη στιγμή από τους τεχνικούς μας.  Θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν η αποδέσμευση της πρώτης δόσης. Επίσης, ο αναπληρωτής Έλληνας υπουργός Εσωτερικών μας επιβεβαίωσε πως θα υποβληθεί αίτημα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, όμως δεν έχουμε λάβει προς το παρόν αίτημα».

Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει πως το συντομότερο δυνατόν το ελληνικό κράτος θα λάβει 30 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αναβάθμιση της ικανότητας υποδοχής μεταναστών της χώρας με στοχευόμενες δράσεις που έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή, όπως ξενώνες και χώροι υποδοχής αιτούντων ασύλου.

Σχετικά με τη χθεσινή έγκριση άμεσης μετεγκατάστασης 40.000 μεταναστών από Ιταλία και Ελλάδα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αναμένεται να εκδοθεί σήμερα οδηγία δράσης, που θα εξηγεί τα επόμενα βήματα για τη μεταφορά των μεταναστών από τις δύο χώρες της «πρώτης γραμμής».

Έπειτα από το χθεσινό «ναυάγιο» της πρότασης Γιούνκερ για αύξηση του αριθμού μεταναστών προς μετεγκατάσταση στις 120.000, κυρίως λόγω αντιδράσεων από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, έκκληση έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Μαργαρίτη Σχοινά για αύξηση των προσπαθειών για επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης