Φλαμπουράρης: Το μνημόνιο θα το εφαρμόσουμε, είναι μέρος του προγράμματός μας

Φλαμπουράρης: Το μνημόνιο θα το εφαρμόσουμε, είναι μέρος του προγράμματός μας

Δένδιας: Μέχρι πριν ανεβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μπορούσες να κυκλοφορήσεις ανά πάσα στιγμή στην Ομόνοια, σήμερα επικρατεί μπάχαλο

Φλαμπουράρης: Το μνημόνιο θα το εφαρμόσουμε, είναι μέρος του προγράμματός μας
Αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό ζήτημα ξέσπασε μεταξύ του τέως υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του πρώην υπουργού Νίκου Δένδια. Καλεσμένοι στην πρωινή εκπομπή του Mega, ήρθαν αντιμέτωποι στον τρόπο που έχουν χειριστεί το μεταναστευτικό ζήτημα οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

«Φταίει η πολιτική που εσείς προσπαθήσατε τόσα χρόνια» είπε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε: «Θέλετε να ρίξετε την ευθύνη σε εμάς για ένα διεθνές ζήτημα, τη στιγμή που η Ελλάδα είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης».

«Έχετε άγνοια» του απάντησε ο Νίκος Δένδιας για να διευκρινίσει: «Το προηγούμενο διάστημα οι απορροφήσεις υπερέβαιναν το 90%, ενώ εσείς δεν πήρατε ούτε ένα ευρώ. Είχαμε φτιάξει επτά ώρους υποδοχής και τους διαλύσατε, δεν έχετε ιδέα για το Μεταναστευτικό, δεν γνωρίζετε τίποτα» για να πάρει άμεσα απάντηση από τον κ. Φλαμπουράρη: «Δεν φτιάξατε χώρους υποδοχής, φυλακή φτιάξατε».

Κλείσιμο
Ο κ. Δένδιας δεν έχασε χρόνο και επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Φλαμπουράρη: «Μέχρι πριν ανεβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μπορούσες να κυκλοφορήσεις ανά πάσα στιγμή στην Ομόνοια» για να αναφερθεί στη σημερινή εικόνα με τους χιλιάδες μετανάστες να κατακλύζουν τις πλατείες της Αθήνας, λέγοντας: «Έχετε κάνει ένα μπάχαλο, ούτε καν ταυτοποίηση δεν κάνετε σήμερα».

Λίγο αργότερα, από τον κ. Φλαμπουράρη ήρθε η παραδοχή: «Το μνημόνιο είναι μέρος του προγράμματός μας, το οποίο θα το εφαρμόσουμε» για να υποστηρίξει πως το μνημόνιο έχει και τα... καλά του: «Δεν έχουμε οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και έχουμε πετύχει ένα καλό, καταφέραμε να αναδείξουμε το θέμα του χρέους».

Να σημειωθεί πως και στην εικόνα του Αλέξη Τσίπρα στο χθεσινό ντιμπέιτ αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Επικρατείας λέγοντας πως «προς το τέλος είχε κουραστεί και δεν ήταν τόσο χαρούμενος», προσθέτωντας ωστόσο πως «το περιεχόμενο που ήθελε να δείξει, ότι αγωνίστηκε όλο αυτό το διάστημα, το κατάφερε». Η απάντηση ήρθε από τον Νίκο Δένδια όταν πρόσθεσε πως η πιο επιτυχημένη φράση της χθεσινής αναμέτρησης ήταν πως ο πρωθυπουργός δεν είναι «ωρομίσθιος» αναφερόμενος στην επίθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης