Απίστευτη δήλωση Τσίπρα: Παροδική η ύφεση από τα capital controls!

Απίστευτη δήλωση Τσίπρα: Παροδική η ύφεση από τα capital controls!

Ανοίκεια επίθεση στον Μεϊμαράκη - Αναδίπλωση Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα: «Φυσικά και υπάρχουν θαλάσσια σύνορα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία εισόδου, δεν υπάρχουν μπάρες να ανοίγουν και κλείνουν»

Απίστευτη δήλωση Τσίπρα: Παροδική η ύφεση από τα capital controls!
Σε μερική ανασκευή της περιβόητης δήλωσής του οτι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα προχώρησε ο Αλέξης Τσιπρας στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, φανερώνοντας όμως και παλι μια αμηχανία, καθώς πλάσαρε μια ακομη αμφίσημη και αμφιλεγόμενη προσέγγιση για το θεμα.
«Φυσικά και υπάρχουν θαλάσσια σύνορα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία εισόδου, δεν υπάρχουν μπάρες να ανοίγουν και κλείνουν, αλλά μια τεράστια έκταση την οποία βεβαίως πρέπει να επιτηρεί το λιμενικό, όπως και κάνει».

«Τι θα έπρεπε να κάνουμε, να δώσουμε εντολή στο λιμενικό να βυθίζει βάρκες και να ξερνά πτώματα η θάλασσα;» αναρωτήθηκε επισημαίνοντας οτι η χώρα ειναι υποχρεωμένη με βάση τις διεθνείς συνθήκες να υποδέχεται τους πρόσφυγες.

Κλείσιμο
«Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των προσφύγων που μας υπερβαίνει»

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Τσίπρας στη μαγνητοσκοπημένη του συνέντευξη στην ΕΡΤ ήταν για το σημερινό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι όπου μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 33 νεκροί, μεταξύ των οποίων 14 βρέφη και παιδιά (στο ερώτημά του ο Πάνος Χαρίτος έκανε λόγο για 28 νεκρούς, απόδειξη ότι η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής). «Όταν ξεκινήσαμε είχαμε να αντιμετωπίσουμε ανύπαρκτες υποδομές αλλά και μια αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει για λαθρομετανάστες» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στη ΝΔ για την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους μετανάστες «και ότι ανοίξαμε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες». «Τουλάχιστον σήμερα ο Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι έχουμε να κάνουμε με προσφυγικές ροές» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των προσφύγων που μας υπερβαίνει» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θα πρέπει ίσως η ΕΕ να αναλάβει ευθύνη. Τα σύνορά μας είαι ευρωπαϊκά σύνορα. Συνεπώς θα πρέπει να δούμε το πρόβλημα με όρους ουμανιστικούς, με όρους ανθρωπιάς».

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι απλώς κάλυψε τους χειρισμούς της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αλλά έκανε λόγο για καλή συνεργασία με την Κομισιόν και τον αρμόδιο Επίτροπο Μετανάστευσης ενώ δεν είπε το παραμικρό για την καθυστέρηση απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Ήταν μεγάλη η διορατικότητά μας να ανοίξουμε υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής» αυτοαποθεώθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Παρά φύση» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Ό,τι κι αν γίνει κυβέρνηση θα έχουμε μετά τις εκλογές, διαβεβαίωσε ο Αλ. Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν λάβει τη διερευνητική εντολή, σε περίπτωση που δεν κερδίσει αυτοδυναμία, σε τρεις ημέρες θα σχηματίσει κυβέρνηση. Κανείς δεν θα πάρει την ευθύνη να πάμε ξανά σε εκλογές, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Απέκλεισε δε σε κάθε περίπτωση ότι θα συνεργαστεί με τη ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ούτε θα αποδεχθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών, την οποία χαρακτήρισε «κυβέρνηση - ζόμπι» και «πάρα φύση», επανέλαβε την πρόθεσή του για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ, εκτοξεύοντας ωστόσο βέλη εναντίον της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κυρία Γεννηματά «ουρά του κ. Μεϊμαράκη», με τον οποίο ταυτίζεται, όπως ειπε, ενώ την κάλεσε να πάρει  θέση για τον κ. Βενιζέλο και τη δήλωσή του οτι εύχεται να νικήσει στις εκλογές η ΝΔ. Ουσιαστικά πάντως ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ να αποδεχθούν το πρόγραμμά του προκειμένου να συνεργαστούν και ζήτησε από τα δυο κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, διότι δεν μπορουν, όπως είπε, να είναι και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ, και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Τσίπρας για Μεϊμαράκη: Θυμίζει πολιτικό του '70

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε υποτιμητικά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ έβαζε πάνω στο τραπέζι τη συναινετική του πρόταση. Σαν μορφή θυμίζει πολιτικό της δεκαετίας του 70, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αντίπαλό του, τον οποίο εγκάλεσε μεταξύ των άλλων και για τη στάση του σε θεματα φοροδιαφυγής και της λίστας Λαγκάρντ.

Απίστευτη δήλωση Τσίπρα: Παροδική η ύφεση από τα capital controls!


Σαν να μην εχει αντιληφθεί τις βαθιές και ανυπολόγιστες συνέπειες των capital controls στην ελληνική οικονομία εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας οτι η ύφεση που προκλήθηκε απο το κλείσιμο των τραπεζών μπορεί να είναι παροδική. Εκτίμησε δε ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη απ´ όσο αρχικά υπολογίζουν και μάλιστα εξέφρασε την άποψη οτι η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το πρωτο εξάμηνο του 2016!
Στήριξε δε τις εκτιμήσεις του στο γεγονος οτι ο τουρισμός πήγε πολυ καλά φέτος και αυτο μπορει να αντισταθμίσει την ύφεση από τα capital control.

Η συνέντευξη είχε αρχικώς προγραμματιστεί για την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, όμως αναβλήθηκε και ξεκίησε να μεταδίδεται στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης