Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τον ελληνικό λαό - Πολιτικός όρος οι «λαφαζανιές»

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τον ελληνικό λαό - Πολιτικός όρος οι «λαφαζανιές»

Πρόκληση να λέει ο Τσίπρας ότι εξασφάλισε ένα πιάτο φαγητό για 30.000 που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τον ελληνικό λαό - Πολιτικός όρος οι «λαφαζανιές»
Επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε αφενός τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξαπατά» τον λαό και αφετέρου τα υπόλοιπα κόμματα γιατί ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο.

Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Τσίπρα την προηγούμενη Κυριακή στη ΔΕΘ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι «πρόκληση» να λέει ότι ως κυβερνώσα Αριστερά εξασφάλισε ένα πιάτο φαγητό για 30.000 πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
 
Κλείσιμο
Είναι «πρόκληση» να ανακοινώνει 8μηνες συμβάσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, προσέθεσε. 

Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τα άλλα κόμματα είπε ότι δεν είναι νέες οι ιδέες που παρουσίασαν στη ΔΕΘ για την ανάπτυξη και παρατήρησε: «Ψάξτε παλιές ομιλίες του Κώστα Σημίτη ή του Κώστα Καραμανλή για να δείτε πόσο νέες είναι οι ιδέες που σερβίρονται σήμερα».

Όπως είπε «μπορεί να υπάρξει ριζική αλλαγή της πορείας του τόπου και οι συνεχείς θυσίες δεν είναι μονόδρομος».

Σχολιάζοντας το ντιμπέιτ της Δευτέρας ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για μια ακόμα «κοκορομαχία» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά, όπως είπε, αυτό δεν θα τους εμποδίσει να τα βρουν πολύ καλά την επομένη των εκλογών.
 
Κατά την εκτίμησή του δεν υπάρχει η δυνατότητα να προκύψει αυτοδυναμία στις εκλογές, αλλά θα σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συνταγή «καπιταλισμός και ξερό ψωμί», καθώς αντικειμενικά υπάρχει η βάση είτε για ένα μεγάλο συνασπισμό με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, είτε για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
 
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταθεί η πολιτική πόλωση, θα τεθούν και νέα εκβιαστικά διλήμματα και κάλεσε τον λαό να μην υποκύψει και να κάνει ένα τολμηρό βήμα ενισχύοντας στις κάλπες το ΚΚΕ, διότι, όπως παρατήρησε, «σήμερα υπάρχει περισσότερη πείρα με τις ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες» που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθύμισε, μάλιστα, δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου για «σκίσιμο» των Μνημονίων και ότι «θα βαράνε νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές».
 
Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι «κοροϊδεύουν» τον κόσμο και εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα είναι τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου.
 
Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ήταν, αλλά δεν είναι τώρα αριστερό κόμμα, μόνο ένα τμήμα του, που έφυγε γιατί δεν θα ήταν στις λίστες των υποψηφίων, όπως είπε.
 
Επιτέθηκε στη Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας ότι οι προτάσεις της «υπηρετούν τον ίδιο σάπιο καπιταλιστικό δρόμο» και στην πραγματικότητα δεν αποτελούν λύση για την ελληνική κοινωνία.
 
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σχολίασε τη διαμαρτυρία του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τη φράση «λαφαζανιές» και εξήγησε ότι δεν αποτελεί βρισιά, αλλά «πολιτικό όρο», καθώς η φράση αυτή λέγεται στην Κύπρο και σημαίνει «ψευτιές».
 
Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «το νέο Μνημόνιο προβλέπει νέα φοροεπιδρομή στο λαό» και πρόσθεσε: «Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η εισφορά αλληλεγγύης αυξάνεται σημαντικά και γίνεται μόνιμη. Οι αυτοαπασχολούμενοι φορολογούνται απ' το πρώτο ευρώ. Οι αγρότες βρίσκονται στο στόχαστρο μιας πραγματικής φορολογικής καταιγίδας με εκτίναξη της άμεσης φορολογίας, ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, κατάργηση αφορολόγητου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει χωρίς ντροπή τον κόσμο, λέγοντας πως το μνημόνιο που συνέταξε και που συνυπέγραψαν όλοι μαζί, είναι καλύτερο απ' τα προηγούμενα γιατί δεν μειώνει άμεσα τον μισθό. Αλήθεια, τα 2 δισ. ευρώ αύξηση των έμμεσων φόρων, μέσα απ' την αύξηση του ΦΠΑ, δεν την πληρώνουν τα εργατικά λαϊκά στρώματα απ' τον εργατικό λαϊκό μισθό; Μόνο απ' την αύξηση του ΦΠΑ του Μνημονίου Τσίπρα, η μέση εργατική οικογένεια χρεώνεται σχεδόν 1000 ευρώ το χρόνο. Και βέβαια αποτελούν περασμένα ξεχασμένα όσα έχασε ο μισθωτός τα προηγούμενα χρόνια».
 
Τόνισε πως «οι συνταξιούχοι θα δουν νέες, ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις, συνολικού ύψους πάνω από 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2016. Εκτός απ' την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μέσα απ' τη φόρμουλα της ποινικοποίησης κάθε πρόωρης συνταξιοδότησης, τις αυξήσεις στις κρατήσεις των συντάξεων ετοιμάζονται νέα επιπρόσθετα μέτρα, όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
 
»Μετά τις εκλογές έρχεται και η κατεδάφιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την πάγια επιδίωξη του κεφαλαίου για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Η επίκληση στις "βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ" γίνεται για να "μασκαρευτούν" τα νέα μέτρα με ένα προσωπείο εκσυγχρονισμού και πολιτισμού, συγκαλύπτοντας πως σε ολόκληρη την ΕΕ τα δικαιώματα των εργαζόμενων βρίσκονται στο στόχαστρο και αποδομούνται συστηματικά. 
 
»Για να κρύψουν αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να εμφανιστούν ως οι καλύτεροι διαχειριστές αυτής της κατάστασης. Η ΝΔ εστιάζει στα περιβόητα "ισοδύναμα μέτρα" και μιλά για αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ απ' τη μεριά του μιλά για τα "ανοικτά μέτωπα" της συμφωνίας, που με τον κατάλληλο τρόπο μέχρι και φιλολαϊκά μπορεί να γίνουν. Ισχυρίζεται πως με το δικό του "παράλληλο πρόγραμμα", τα πράγματα θα είναι καλύτερα για το λαό. 
 
»Τι προσπαθούν να κάνουν; Επικεντρώνουν σε ορισμένες επιμέρους πλευρές της νέας συμφωνίας, επιδιώκοντας να αποδεχτεί ο λαός ως μονόδρομο την πορεία που τον οδηγεί στη φτώχεια, στη χρεοκοπία. Αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Με τα δύο προηγούμενα Μνημόνια τα λαϊκά στρώματα έχασαν περίπου το 40-50% του βιοτικού τους επίπεδο. Το νέο Μνημόνιο Τσίπρα έρχεται να προσθέσει νέα πρόσθετα βάρη σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, φόρους, κόστος ζωής που αθροιστικά φτάνουν στο 20%». 
 
«Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο. Η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία που διασφαλίζει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση απ' την Ε.Ε και μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η μόνο ρεαλιστική πρόταση», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης