Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει μεγαλώσει σε σαλόνια εργολάβων

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει μεγαλώσει σε σαλόνια εργολάβων

«Δεν θα δεχθώ να με λέει ο Τσίπρας λαϊκιστή και ο ΣΥΡΙΖΑ διαπλεκόμενο»

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έχει μεγαλώσει σε σαλόνια εργολάβων
Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μετά τις εκλογές τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε».

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε άλλες εκλογές είπε ο κ. Θεοδωράκης καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να πει ξεκάθαρα ότι πάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε σταθερότητα και όχι οδομαχίες στη Βουλή» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Κλείσιμο
Υποστήριξε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός εκτός αν ο ίδιος αποποιηθεί την ευθύνη «αλλά εγώ δεν θα ήθελα να φανεί δειλός».

Ξεκαθάρισε ότι αν το Ποτάμι συμμετέχει στην κυβέρνηση ο ίδιος δεν θα αναλάβει υπουργική θέση αλλά θα προτείνει τη συμμετοχή στελεχών του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ξανά σε όσα είπε σε βάρος του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της συνέντευξής τύπου της ΔΕΘ λέγοντας για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στα σαλόνια των εργολάβων των δημοσίων έργων. Εγώ δεν έκανα προσωπικές επιθέσεις, θα δεχθώ να λέει για μένα ο Τσίπρα λαικιστή και ο ΣΥΡΙΖΑ διαπλεκόμενο; Ποιοι υπουργοί μιλάνε για διαπλοκή; Έρχονται κάποιοι και προσπαθούν αντί να κάνουμε αντιπαράθεση θέσεων κάνουν πολιτική επίθεση σε θέματα ηθικής και θα τους πληρώσω με το ίδιο νόμισμα και λίγο παραπάνω».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι υπήρξε μια μεγάλη συμμαχία σε κρίσιμη στιγμή την οποία όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόσκαιρη «γιατί πήγαμε σε εκλογές». «Αυτό το μέτωπο μπορούσε να μας πάει μέχρι το Δεκέμβριο το ελάχιστο. Έπρεπε να πάμε μέχρι τότε τον Δεκέμβριο με την προηγούμενη Βουλή για δύο λόγους: το θέμα του χρέους που οι ευρωπαίοι θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Οι ευρωπαίοι δεν το κατανοούν τον διχασμό ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν ήμασταν ενωμένοι. Το δεύτερο είναι γιατί η αγορά τον Οκτώβριο είναι η τελευταία της ευκαιρία. 

Υπεραμύνθηκε της θέσης που εξέφρασε το Ποτάμι τον Απρίλιο όταν είπε στον Τσίπρα φέρε μια συμφωνία να υπογράψουμε «γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής και όχι παγαμπόντης. Κανείς δεν λέει ότι η συμφωνία που έφερε ο Τσίπρας είναι καλύτερη από αυτή του Απριλίου».

Μιλώντας για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, είπε ότι δεν έρχεται για να πάρει σύνταξη από τη ΒΟυλή έρχεται για να κυβερνήσει και «εμείς θα προτείνουμε να αναλάβει κάποια θέση στην επόμενη κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης