Θεοδωράκης: Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουμε κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουμε κυβέρνηση

«Πρέπει να βρούμε μία λύση για τη χώρα» - «Αν δεν βγούμε από το Μνημόνιο δεν θα επιστρέψει ποτέ το χαμόγελο στους Έλληνες» επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού 

Θεοδωράκης: Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουμε κυβέρνηση
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε μία λύση για τη χώρα. 21 του μηνός όλοι μαζί να βρούμε μια λύση και να μην "δώσουμε μία" και ρίξουμε τη χώρα στον γκρεμό», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναγνώρισε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε τελικά "την στροφή" επιλέγοντας το καλό της πατρίδας, αλλά όπως επεσήμανε το έπραξε "την τελευταία στιγμή, μετά από παλινωδίες" για να προσθέσει ότι "εμείς αυτό δεν το εκμεταλλευτήκαμε".

Αναφέρθηκε περαιτέρω στα capital controls χαρακτηρίζοντας "επικίνδυνη" τη λογική του 
"ποιος έχει λεφτά στις τράπεζες".
Κλείσιμο

«Δεν έχω καταλάβει την ένσταση του Αλέξη Τσίπρα σε αυτό που λέει το Ποτάμι: δηλαδή αν κερδίσει ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να πει ο Τσίπρας δεν σε βοηθάω και πάμε σε εκλογές ή το αντίστροφο;», ανέφερε. 

«Πρέπει να σκεφτούμε τι βάζουμε πάνω από όλα», τόνισε και συνέχισε:

«Ο κόσμος θέλει να λυθεί επιτέλους η οικονομική εκκρεμότητα. Η χώρα έχει χάσει τη μισή αξία της, αυτό από την άλλη είναι και μια επενδυτική ευκαιρία», που θα προσελκύσει τις αναγκαίες επενδύσεις.

«Να είμαστε σίγουροι και να μην αποκλείει ο ένας τον άλλον, ότι τη Δευτέρα θα υπάρχει κυβέρνηση» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, που διευκρίνισε:

«Εμείς δεν λέμε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον. Λέμε ότι η χώρα έχει 10 προτεραιότητες. Άρα όποιος και να είναι πρώτος, και ο διάβολος ακόμη, εμείς θα πάμε με αυτό το χαρτί των 10 προτεραιοτήτων και αν δεσμευτεί ότι αυτά τα 10 πράγματα θα τα υπηρετήσει είμαι υποχρεωμένος να τον βοηθήσω». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στην χημεία των πολιτικών αρχηγών:  «Για να μην τα διαγράφουμε και όλα, το τελευταίο καιρό αποκτήθηκε μία πολιτική επικοινωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και είναι θετικό. Αλλά ο ενικός, το "Αλέξη" και "Βαγγέλη" δεν είναι αρκετό". 

Αυτό που έχει σημασία, εξήγησε, είναι "τα 10 σημεία" και το άλλο "οι 10 άνθρωποι, γιατί οι άνθρωποι κάνουν τους θεσμούς: ο ένας άνθρωπος μπορεί να είναι ωφέλιμος σε μία θέση και ο άλλος καταστροφικός. Οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά γιατί δεν έχουμε πολύ δυνατούς θεσμούς", ανέφερε ο κύριος Θεοδωράκης.

Ερωτώμενος για τα βέλη που εξαπολύουν μεταξύ τους οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "πληγώνουν κάποια λόγια, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι αυτός είναι απαγορευτικός πολιτικός λόγος για συνεργασία την επόμενη ημέρα".

Εξάλλου ο κύριος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι με 152 ή 159 βουλευτές δεν μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα. "Ο κύριος Τσίπρας παραπονιέται για τις βολές Μεϊμαράκη, αλλά δεν λέει το πιο σημαντικό, ότι δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ συμφώνησαν τελικά σε όλα".

«Εμείς ζητάμε, επειδή τους 2 μεγάλους μονομάχους τους γνωρίσαμε, να τους ψαλιδίσουμε, να κόψουμε λίγο τα φτερά μας για να μπει το Ποτάμι ως νέος παίκτης», δήλωσε αναφορικά με τους εκλογικούς στόχους του κόμματός του και προσέθεσε: 

«Όταν είχαμε αρχίσει και λέγαμε πρώτοι τα "ναι" -  ήμουν ο πρώτος που είπα "φέρτε μια συμφωνία να την υπογράψουμε» - παραξενεύτηκαν πολλοί αλλά μετά μας ακολούθησαν όλοι γιατί αυτό ήταν το πατριωτικά σωστό".

Σχετικά δε με την στάση που έχει κρατήσει ο ίδιος και το Ποτάμι από την ώρα που εμφανίσθηκε στην πολιτική σκηνή, ο κύριος Θεοδωράκης είπε τα εξής:

«Προτιμήσαμε το σωστό και το υπεύθυνο από το αντάρτικο που θα προσέλκυε παραπάνω ψήφους. Μπορεί να έχουμε 6% αλλά θεωρώ ότι το Ποτάμι επηρέασε τις εξελίξεις στην προηγούμενη Βουλή». 

«Αν δεν βγούμε από το Μνημόνιο δεν θα επιστρέψει ποτέ το χαμόγελο στους Έλληνες», τόνισε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης