Τσίπρας: Φέραμε την καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους

Τσίπρας: Φέραμε την καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους

Υπεραμύνθηκε του 3ου Μνημονίου  - Βάπτισε φιλολαϊκά όλα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνησή του - Μοίρασε υποσχέσεις για την επόμενη μέρα

Τσίπρας: Φέραμε την καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους
«Φέραμε μία συμφωνία δέκα φορές καλύτερη από εκείνη που έφερνε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και υπεραμύνθηκε του 3ου Μνημονίου και της διαπραγμάτευσής του.



Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους αγώνες και στις θυσίες του λαού της Καισαριανής, θύμισε ότι μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός επισκέφθηκε την πόλη και υποσχέθηκε ότι μετά τη νίκη στις εκλογές θα το επαναλάβει.

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τα λάθη και τις παραλείψεις του επταμήνου, ωστόσο υπερασπίστηκε τη μάχη που έδωσε και δεν πήγε χαμένη και υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που τελικά πέτυχε παρά τις δυσκολίες που έχει, ως της καλύτερης δυνατής με δεδομένο τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων.



Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας: «Υπάρχει κανείς έλληνας που να πιστεύει ότι αν έμενε στη διακυβέρνηση ο κος Σαμαράς ή αν ήταν στη θέση μου ο κος Μειμαράκης, θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ; Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο κος Μειμαράκης με τη στρατηγική του ΝΑΙ σε όλα, θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ; Αν υπάρχει ας βγεί να το πεί.



Συνεχίζοντας την επίθεσή του ανέφερε: Μας κατηγορούν ότι δεν μπορέσαμε με την πρώτη σκληρή μάχη να γκρεμίσουμε το καθεστώς των μνημονίων, που εκείνοι για χρόνια έχτιζαν. Εκείνοι θωράκισαν με νόμους και δρακόντειες δεσμεύσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε από την δική του πλευρά το δίλημμα των εκλογών: «...Στις εκλογές καλείστε να απαντήσετε σε ένα καίριο ερώτημα: Ποιον θα εμπιστευτείτε να παλέψει με το λαό, μαζί σας, μαζί με κάθε κοινωνική ομάδα, για να αρχίσει επιτέλους η αντίστροφη μέτρηση;



Υπερασπίστηκε την επτάμηνη διακυβέρνησή του λέγοντας: «Παρουσιαζόμαστε σήμερα μπροστά σας και μπροστά σε όλο τον ελληνικό λαό το ίδιο αποφασισμένοι να στηρίξουμε τις ριζικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η κοινωνία μας. Αυτή τη φορά όμως και πιο έμπειροι, πιο σοφοί, πιο προσγειωμένοι. Δεν θα περιγράψω όσα κάναμε, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.



Ένα μόνο θα πω. Όλα μα όλα τα πρώτα μέτρα που προλάβαμε και μπορέσαμε να πάρουμε έχουν φιλολαϊκό, προοδευτικό, δημοκρατικό, πρόσημο. Από το άνοιγμα της ΕΡΤ μέχρι τις εκατό δόσεις. Από το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, μέχρι την επαναπρόσληψη των κυνηγημένων. Από το στοπ στις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι το στοπ στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».





Αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα: «Δεν ονειροβατούμε. Γνωρίζουμε και γνωρίζετε ότι έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Μα τώρα γνωρίζουμε επίσης ότι τα πιο δύσκολα είναι πλέον πίσω μας. Και την ελπίδα δε θα την αφήσουμε να σβήσει».



Ο κ. Τσίπρας τέλος μίλησε και για την ευρωπαική διάσταση των ελληνικών εκλογών: «Γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δε θα επηρεάσει μόνο την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα, αλλά και τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια. Τις εκλογές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας που είναι αμέσως μετά από τις ελληνικές εκλογές». Ολοκλήρωσε την ομιλία του με το βασικό του σύνθημα: Στις 20 Σεπτέμβρη θα ξεμπερδέψουμε οριστικά με το παλιό. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να κερδίσουμε το αύριο».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης