ΣΥΡΙΖΑ: Αγριο παρασκήνιο για τα ψηφοδέλτια - Ποιοι μπαίνουν επικεφαλής

ΣΥΡΙΖΑ: Αγριο παρασκήνιο για τα ψηφοδέλτια - Ποιοι μπαίνουν επικεφαλής

«Κλείδωσαν» οι επικεφαλής: Τσακαλώτος στο Επικρατείας, Δραγασάκης (Β' Αθήνας), Σακελλαρίδης (Α' Αθήνας), Δρίτσας (Α' Πειραιά), Βίτσας (Β' Πειραιά) - Υποψήφιος στη Βοιωτία ο Κοτζιάς, στην Α' Θεσσαλονίκης ο Μπόλαρης

ΣΥΡΙΖΑ: Αγριο παρασκήνιο για τα ψηφοδέλτια - Ποιοι μπαίνουν επικεφαλής
Ενα θρίλερ χωρίς τέλος αποδεικνύεται η κατάρτηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, με συνεχείς διαφωνίες, αλλαγές και έντονους διαξιφισμούς που φαίνεται να μην έχει τέλος.

Στελέχη που έχουν εικόνα των διεργασιών στην κεντρική επιτροπή μιλούν για ένα απολύτως ρευστό σκηνικό σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες όπου υπάρχουν κενά και πρέπει να συμπληρωθούν. Και όχι μόνο ρευστό, αλλά και γεμάτο συγκρούσεις και σφοδρές αντιπαραθέσεις.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά την Κοζάνη, όπου η Κουμουνδούρου πρέπει να καλύψει τα κενά από τις αποχωρήσεις της Ραχήλ Μακρή και Ευγενίας Ουζουνίδου πρώτης και δεύτερης στις εκλογές του Γενάρη.

Στην πρώτη θέση τοποθετείται φυσιολογικά ο εναπομείνας βουλευτής Δημητριάδης, όμως η απόφαση να μπει δεύτερος ο Θέμης Μαμουλίδης, για τον οποίο υπάρχουν όμως αντιδράσεις από εκείνους που ακολουθούν στη σειρά και μάλιστα εξ αυτών απειλούν ότι θα παραιτηθούν!

Κλείσιμο
Οι επικεφαλής
Επικρατείας: Τσακαλώτος
Α' Αθήνας: Σακελλαρίδης
Β' Αθήνας: Δραγασάκης
Α' Πειραιώς: Δρίτσας
Β' Πειραιώς: Βίτσας

Ακόμη:

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από την Α' Αθήνας, θα είναι υποψήφιος και στο Ηράκλειο. Στη Βοιωτία υποψήφιος ο Νίκος Κοτζιάς, στην Α' Θεσσαλονίκης ο Μάρκος Μπόλαρης.

«Κόμπλα» στη Λάρισα
Στη Λάρισα επίσης έγινε “κόμπλα” με τον Δημήτρη Γελαλή τον πρώτο επιλαχόντα του Γενάρη, ο οποίος παραιτήθηκε κατόπιν κεντρικής παραίνεσης από γενικός γραμματέας στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να είναι υποψήφιος, αλλά τώρα η Κουμουνδούρου δεν τον βάζει σε εκλόγιμη θέση, ώστε να καλύψει το κενό της Ηρώς Διώτη, που αποχώρησε.

Βαρύ είναι το κλίμα και με τέσσερις πέντε βουλευτές των 53 που ψήφισαν «παρών», αλλά επιθυμούν να είναι ξανά σε εκλόγιμες θέσεις. Η ηγεσία φέρεται αποφασισμένη να τους τοποθετήσει μόνο σε μη εκλόγιμες θέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν άγριες παρασκηνιακές συγκρούσεις.

Αντιθέτως βέβαιοι για εκλόγιμες θέσεις φέρονται να είναι ο Νίκος Κοτζιάς, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και η Ράνια Αντωνοπούλου. Στην Α' Αθήνας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Παναγιώτης Σκουρλέτης και ο Γιάννης Θεωνάς στη Β' Αθήνας, ο Δημήτρης Μάρδας στην Α' Θεσσαλονίκης, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πού θα τοποθετηθούν στελέχη όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αριστείδης Μπαλτάς, και αν έχουν απαντήσει θετικά για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας προσωπικότητες όπως ο Κώστας Ντουζίνας, ο Κώστας Βεργόπουλος και ο Θάνος Μικρούτσικος.

Χαμός και στην Αρκαδία
Η πρόθεση της ηγεσίας να τοποθετήσει στην  πρώτη θέση στην Αρκαδία -στη θέση του Κωστα Ζαχαριά- τον 67χρονο  πρώην πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπαηλιού  προκάλεσε αναταραχή στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.  Μετά την απόφαση παραιτήθηκαν η δεύτερη στις εκλογές του Ιανουαρίου Γιαννούλη Αντωνία (ήταν υποψήφια δήμαρχος στο δήμο Τρίπολης) και ο τρίτος Τάσος Κάβουρας.

Παράλληλα, παραιτήθηκαν και μέλη της συντονιστικής επιτροπής που δημιουργήθηκε η κουμουνδούρου στο νομό μετά την αποχώρηση Λαφαζάνη.

Ποια ονόματα «κλειδώνουν»
Στη B' Αθήνας η σειρά μάλλον έχει αποφασιστεί και θα είναι: Δραγασάκης, Κουρουμπλής, Παππάς, Μπαλάφας, Σκουρλέτης, Ξυδάκης, Θεωνάς, Παπαδόπουλος, Χρ.Δημαράς, Σπίρτζης, Κατριβάνου, Τσιρώνης, Τόσκας, Καβαδίας.

Στην Α' Αθήνας επικεφαλής θα είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στην Αττική επικεφαλής ο Αριστείδης Μπαλτάς, την ώρα που για το Επικρατείας επικεφαλής θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη Β' Πειραιώς ο Δημήτρης Βίτσας κατοχύρωσε την πρώτη θέση στη λίστα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης