Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το τέρας που δημιούργησε

Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το τέρας που δημιούργησε

«Κοίτα ποιος μιλάει!» είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι διέλυσε την οικονομία - Απηύθυνε κάλεσμα σε προοδευτικά στελέχη και δημοκρατικούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους, το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε

Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το τέρας που δημιούργησε
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της για την συμπλήρωση 41 ετών από την ίδρυση του κόμματος στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 καλώντας τα προοδευτικά στελέχη και τους δημοκρατικούς πολίτες να επιστρέψουν πίσω στο «σπίτι τους».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ασκήθηκαν συστηματικά στην αντιμνημονιακή ρητορική και αρίστευσαν στον λαϊκισμό» τόνισε η κυρία Γεννηματά και εξήγησε ότι «αντί σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν το σκηνικό του νέου διχασμού».  

«Η συνωνομοσιολογία, η επίκληση ξένων δυνάμεων που υποτίθεται ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς, οι αναφορές σε δοσίλογους και προδότες οι οποίοι συνεργάζονται με διεθνείς τοκογλύφους, δηλητηρίασαν τον οικονομικά εξασθενημένο λαό μας» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κλείσιμο
Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε σκληρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο πρωθυπουργό για την τακτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να αναρριχηθεί στην εξουσία. «Μόλις λίγους μήνες μετά την εκλογική του νίκη ο κ. Τσίπρας θερίζει θύελλες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας» είπε η κυρία Γεννηματά και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο».

«Κάνει ότι μπορεί για να διχάσει τον λαό μας» είπε η κυρία Γεννηματά για τον κ. Τσίπρα και τον χαρακτήρισε «απολύτως υπεύθυνο για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού σε εθνικόφρονες και μιάσματα».

Κατά την άποψη της κυρίας Γεννηματά «στην προσπάθεια του να διασωθεί ο κ. Τσίπρας αυτοσυστήνεται ως το νέο, το σύγχρονο που θα αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος».

«Κοίτα ποιος μιλάει; Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σταχυολόγησε μερικές από τις αναλήθειες του ΣΥΡΙΖΑ: «Που άλλα λέει και άλλα κάνει μετά τις εκλογές. Που επιλέγει την κομματοκρατία και όχι την αξιοκρατία. Που είναι τόσο ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί που διέλυσαν την οικονομία και τα αποθέματα της. Που παραδόθηκαν άνευ όρων με ένα βαρύ πακέτο άδικων, υφεσιακών μέτρων που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο το λαό μας».

«Μόλις έξι μήνες χρειάστηκαν για να μας αποδείξετε στην πράξη ότι είστε κάθε λέξη του εγχειριδίου του παλιού πολιτικού συστήματος» είπε η Φώφη Γεννηματά για τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε μαζί με τη ΝΔ ότι «εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Κάλεσμα σε προοδευτικά στελέχη και δημοκρατικούς πολίτες να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ

Από το βήμα της εκδήλωσης για τον εορασμό των 41 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ η κυρία Γεννηματά κάλεσε τα προοδευτικά στελέχη και τους δημοκρατικούς πολίτες που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στο κόμμα.

«Θέλω και πάλι απ’ αυτό το βήμα να καλέσω όλα τα πρώην στελέχη και μέλη μας που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας, να ξανασυναντηθούμε. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ με τη δημοκρατική συμπαράταξη» είπε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Και να καλέσω επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στους επιστημονικούς συλλόγους, τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών. Δίνουμε ξανά τα χέρια με τους δημοκρατικούς πολίτες που βαδίσαμε χρόνια μαζί, που μεγαλώσαμε μαζί, που ονειρευτήκαμε μαζί, που αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα και τους λέμε: Ελάτε πίσω. Ελάτε στο σπίτι σας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι σας».

Διαβάστε την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Σιγουριά για το παρόν. Ελπίδα για το μέλλον.
Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη, τιμούμε τα 41 χρόνια από την Ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Ευχαριστούμε το SERGEI και τη Μαρία που είναι μαζί μας απόψε και τους δεκάδες συντρόφους μας από όλο τον κόσμο για τα μηνύματα που μας έστειλαν. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Θανάση Θεοχαρόπουλο και τους φίλους μας από τη ΔΗΜΑΡ.

Σήμερα τιμούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τιμούμε τα ιδρυτικά μέλη που υπέγραψαν μια διακήρυξη που έμελε να αλλάξει την πορεία της Ελλάδας.

Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε τον απαιτούμενο σεβασμό, σε όλες εκείνες τις ιστορικές φυσιογνωμίες της παράταξης μας, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα  για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Απελευθέρωση.

Επώνυμους και ανώνυμους, που έκαναν πράξη  το όραμα της ΑΛΛΑΓΗΣ και  μας κάνουν σήμερα Περήφανους.

Μας κάνουν περήφανους γιατί μας δίδαξαν ότι το εμείς είναι πάνω από το εγώ. Ότι η πατρίδα και η παράταξη είναι πάνω από τα πρόσωπα και ότι οι αρχές και οι αξίες είναι αναλλοίωτες στον χρόνο.

Σύντροφοι και Συντρόφισσες

Στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν την πορεία τους σε ένα εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο.

Η εθνική τραγωδία της Κύπρου είχε αποτελειώσει ότι είχε μείνει όρθιο σε μια κατεστραμμένη χώρα, που μόλις είχε βγει από την εφτάχρονη τυραννία.

Οι πληγές του εμφυλίου, το καθεστώς των κοινωνικών φρονημάτων, το φακέλωμα, οι διώξεις, η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, συμπλήρωναν το ζοφερό τοπίο εκείνης της εποχής.

Ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μιάσματα αποστερούσε δημιουργικές δυνάμεις από τη χώρα.

Ο κατακερματισμός των δημοκρατικών δυνάμεων, οι προσωπικές πολιτικές και τα αμέτρητα εγώ εμπόδιζαν τη δυναμική και συλλογική έκφραση ολόκληρων κοινωνικών στρωμάτων.

Η παραδοσιακή αριστερά βίωνε τα τραύματα της δικής της ιστορικής διάσπασης (ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτερικού).

Τα αλλάξαμε όλα αυτά. Αλλάξαμε την Ελλάδα.

Πετύχαμε πολλά. Η σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανεξίτηλη.

· Τι θα ήταν – φίλες και φίλοι – η Ελλάδα χωρίς την εθνική συμφιλίωση.

· Χωρίς την ελευθερία που το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε. Στη ζωή, στην καθημερινή ζωή.

· Τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς το ΕΣΥ και το κράτος πρόνοιας;

· Ποιος ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς το τιτάνιο θεσμικό έργο των κυβερνήσεων μας;

· Ποια θα ήταν η ψαλίδα των εισοδημάτων, αν δεν είχαμε προβεί σε μεγάλες εισοδηματικές ενέσεις στους αγρότες, τους μισθωτούς και στους μικρομεσαίους;

· Ποια θα ήταν η μοίρα της γυναίκας χωρίς τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις; Χωρίς το νέο οικογενειακό δίκαιο; Χωρίς την κατάργηση της προίκας; Χωρίς την προστασία της μητρότητας; Χωρίς τη φροντίδα για τη μονογονεϊκή οικογένεια;

· Ποια θα ήταν η εικόνα της Ελλάδας χωρίς τις μεγάλες υποδομές;

· Ποια η πρόσβαση στην εκπαίδευση και το επίπεδο της, χωρίς τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία;

· Ποια θα ήταν η κατάσταση στη χώρα χωρίς την ένταξή μας στην ευρωζώνη, που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ με τον Κ. Σημίτη, για την οποία σήμερα όλοι δήθεν αγωνίζονται;

· Που θα βρισκόμασταν σήμερα αν το ΠΑΣΟΚ δεν κρατούσε όρθια τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Αν το ΠΑΣΟΚ από το 2010 δεν χάραζε την Εθνική γραμμή για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ; Αν δεν πετύχαινε τη μεγαλύτερη μείωση του χρέους διεθνώς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο;

Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη 2015, βρισκόμαστε εδώ για να προασπίσουμε τις ιστορικές παρακαταθήκες της παράταξης.

Για να μην επιτρέψουμε ούτε στη Δεξιά, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ να παραχαράξουν την ιστορική μας διαδρομή.

Είμαστε περήφανοι για την συνεισφορά μας στην Πατρίδα.

Ξέρουμε τι κρατάμε από την ιστορία μας.

Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε τα λάθη μας.

Αλλάζουμε όλες εκείνες τις πρακτικές που μας οδήγησαν σε αυτά.

Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση αλλά και δέσμευση του Νέου συλλογικού ΠΑΣΟΚ.

Του ΠΑΣΟΚ της Ενότητας, της Ανανέωσης και της Διεύρυνσης: Αλλάζουμε ριζικά τη λειτουργία μας, βάζουμε τέλος σε αυτά που μας πλήγωσαν.

Σήμερα 41 χρόνια μετά, οι αρχές και αξίες του ΠΑΣΟΚ παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ.

Σε μας πέφτει για άλλη μια φορά ο κλήρος να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να δυναμώσουμε την Ελλάδα. Να ενώσουμε τους Έλληνες. Να ξαναφέρουμε το χαμόγελο, την έμπνευση, τη διάθεση για δημιουργία στους Έλληνες.

41 χρόνια μετά εμείς το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, συνεχίζουμε την πορεία μας σε ένα τοπίο πολύ δύσκολο για το λαό και τη χώρα μας.

Τα 5 χρόνια μνημονίου επέφεραν σημαντικά πλήγματα στην συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  και η ΝΔ που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ασκήθηκαν συστηματικά στην αντιμνημονιακή ρητορική και αρίστευσαν στον λαϊκισμό.

Αντί σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν  το σκηνικό του νέου διχασμού.

Η συνωμοσιολογία, η επίκληση ξένων δυνάμεων που υποτίθεται ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς, οι αναφορές σε δοσίλογους και προδότες οι οποίοι συνεργάζονται με διεθνείς τοκογλύφους, δηλητηρίασαν τον οικονομικά εξασθενημένο λαό μας.

Η συντηρητική παράταξη θα πρέπει επιτέλους να απολογηθεί γιατί

Ποτέ δεν έκανε την αυτοκριτική της για τα λάθη της τα τελευταία σαράντα χρόνια της Μεταπολίτευσης και κυρίως τα τελευταία 5 καταστροφικά χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας πριν την κρίση. Ποτέ!

Ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τους πολίτες με τη δήθεν αντιμνημονιακή της στάση, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην κοινωνία.

Ποτέ δεν απολογήθηκε για την παντελή έλλειψη συναίνεσης που επέδειξε στην αρχή της κρίσης και τον διχασμό που προκάλεσε στους πολίτες.

Ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για τις ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες που μοίραζε στα Ζάππεια με τα δήθεν ισοδύναμα μέτρα.

Ποτέ δεν εξήγησε για ποιο λόγο οδήγησε τη χώρα σε δύο επιζήμιες για την οικονομία εκλογικές αναμετρήσεις Και τώρα, δείχνει να μην έχει μάθει τίποτα και δεν λέει κουβέντα για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αλλάξουμε τον απαράδεκτο και αναχρονιστικό πλέον εκλογικό νόμο που δίνει 50 έδρες στο πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά από το δεύτερο.

Κι αυτό γιατί η ΝΔ κατά βάθος πιστεύει ακόμα στο παραμύθι της αυτοδυναμίας και δεν έχει την κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Στον αντίποδα του πάλαι πότε αντιμνημονιακού μπλοκ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις λίγους μήνες μετά την εκλογική του νίκη  ο κ. Τσίπρας θερίζει θύελλες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο.

Κάνει ότι μπορεί για να διχάσει τον λαό μας.

Είναι απολύτως υπεύθυνος για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού σε εθνικόφρονες και μιάσματα.

Το δίπολο Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-μα και της ΝΔ-, αντικατέστησε το πραγματικό διαχρονικό δίπολο ,πρόοδος - συντήρηση .

Στην προσπάθεια του να διασωθεί ο κ. Τσίπρας αυτοσυστήνεται ως το νέο, το σύγχρονο που θα αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος.

Κοίτα ποιος μιλάει; Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του.

Που άλλα λέει και άλλα κάνει μετά τις εκλογές.

Που επιλέγει την κομματοκρατία και όχι την αξιοκρατία.

Που είναι τόσο ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί που διέλυσαν την οικονομία και τα αποθέματα της.

Που παραδόθηκαν άνευ όρων με ένα βαρύ πακέτο άδικων, υφεσιακών μέτρων που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο το λαό μας.

Μόλις έξι μήνες χρειάστηκαν για να μας αποδείξετε στην πράξη ότι είστε κάθε λέξη του εγχειριδίου του παλιού πολιτικού συστήματος.

Σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Κατώτεροι των αναγκών της χώρας και των κρίσιμων περιστάσεων.

Επιχειρούν να στήσουν το σκηνικό μιας τεχνητής πόλωσης.

Μιας καρικατούρας δικομματισμού, με ψεύτικα διλήμματα περί δήθεν αυτοδυναμίας και πολωτικών μετώπων.

Με αυτές τις λογικές οι κ.Τσίπρας και Μειμαράκης βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα.

Ξεχνούν ότι το GREXIT είναι ακόμα στην αυλή μας.

Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Πιστεύει κανείς ότι αυτό δεν περνάει από το χέρι μας; Αντί να κάνουμε ένα βήμα μπρος από τη συναίνεση του Αυγούστου, κάνουμε 5 βήματα πίσω λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Έχουμε την πολυτέλεια αυτή; Εμείς λέμε όχι. Κανείς μόνος του δεν μπορεί.

Μόνο μαζί μπορούμε!

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Σήμερα, στην επέτειό μας, σας ζητώ να κάνουμε μια καινούργια αρχή!

Για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δίνουμε μάθημα ήθους και αξιοπρέπειας σε όλους αυτούς που τόλμησαν να μας πουν δοσίλογους και προδότες.

Αντλούμε δύναμη από τον απλό Έλληνα πολίτη, αυτόν που εκφράζουμε, τον άνθρωπο του μόχθου, τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον άνεργο, τη νέα γενιά.

Στεκόμαστε και πάλι με ευθύνη μπροστά σας, σας κοιτάμε στα μάτια και ζητάμε την ψήφο σας στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

· Γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν είπαμε ψέματα στον λαό. Ό, τι είπαμε έγινε, ό, τι πούμε θα γίνει.

· Γιατί είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το νέο κοινωνικό κράτος που απαιτείται για να ανακουφιστούν οι Έλληνες, αλλά και την ανάπτυξη μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, για να έρθουν δουλειές.

· Γιατί μπορούμε να φθάσουμε σε μια Εθνική Κοινωνική Συμφωνία μαζί με τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου.

· Γιατί έχουμε ομάδα, έχουμε την εμπειρία, τη γνώση και τη δύναμη να εγγυηθούμε την ομαλή πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ.

Για να κάνουμε πράξη τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Για να πετύχουμε την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους.

Για να επαναδιαπραγματευθούμε και να βελτιώσουμε τις πιο αρνητικές πτυχές του Μνημονίου.

Δεν είναι δυνατόν:

· Να αποδεχθούμε τα εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης των αγροτών

· Δεν είναι δυνατόν να φθάσουμε σε συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας

· Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα

· Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε στην ανασφάλεια, την επιχείρηση και τον δανειολήπτη που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης

· Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για επιβάρυνση της οικογένειας με 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια, στα ΙΕΚ, στα ιδιωτικά σχολεία

Αυτά είναι ζητήματα που το ΠΑΣΟΚ με την γνώση και την εμπειρία που διαθέτει, θα θέσει και πάλι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Αξίζει να ονειρευτούμε την πατρίδα μας όπως τη θέλουμε.

Και να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ να κάνουμε πράξη τα όνειρα μας, για μας και τα παιδιά μας.

Είμαστε Σοσιαλιστές.

Είμαστε η Προοδευτική Παράταξη.

Είμαστε το κόμμα που ιδρύθηκε και μεγάλωσε για να υπηρετεί το λαό.

Ελάτε να δουλέψουμε μαζί.

Ας δουλέψουμε μαζί, ώστε το 2019, η κρίση να αποτελεί παρελθόν.

Ας δουλέψουμε μαζί με βάση ένα νέο Εθνικό Σχέδιο που υπερβαίνει το Μνημόνιο, που οδηγεί στην Ανάπτυξη, στην παραγωγή πλούτου, στην Απασχόληση, στο νέο Κοινωνικό Κράτος.

Ένα σχέδιο που κινητοποιεί όλες τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις του Έθνους.

Μέσα σε μία τετραετία μπορούμε να πετύχουμε.

· Σε κάθε Ευρωπαϊκό σπίτι να υπάρχει ένα ελληνικό  προϊόν.

· Οι ελληνικές επιχειρήσεις στηριγμένες από ένα σταθερό και φιλικό στις επενδύσεις φορολογικό σύστημα, να αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας απασχόληση.

· Οι μικρομεσαίοι να έχουν την βοήθεια από το πιστωτικό σύστημα, και τα κίνητρα για να δημιουργήσουν σε κάθε μια επιχείρηση τουλάχιστον μια νέα θέση εργασίας.

· Για  κάθε άνεργο νέο, να έχει προσφερθεί μια τουλάχιστον ευκαιρία για επιδοτούμενη απασχόληση, κατάρτιση ή εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα.

· Να έχουν στηριχθεί οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχειρηματική δράση.

· Οι συνταξιούχοι δεν θα έχουν την συνεχή ανασφάλεια για νέες μειώσεις συντάξεων και καθεστώς αναξιοπρέπειας.

· Οι φτωχοί και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, οι αδύναμοι, οι ανάπηροι, να στηρίζονται από το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, και σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

· Σύγχρονες υποδομές , οι δρόμοι, τα λιμάνια, οι σύγχρονοι σιδηρόδρομοι θα αναβαθμίζουν τη θέση της χώρας μας ως κομβικό σημείο εμπορίου για όλη την Ευρώπη.

· Οι εργαζόμενοι της χώρας να διαπραγματεύονται ελεύθερα τις συλλογικές συμβάσεις τους και η εργασιακή νομοθεσία να εφαρμόζεται πιστά.

· Ο Ελληνικός τουρισμός να αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του σε μια ισχυρή διεθνή ανταγωνιστική αγορά

· Όλα τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να βρίσκονται στα πρώτα 500 του κόσμου και αρκετά από αυτά στα πρώτα 100.

· Οι Υπηρεσίες Υγείας να ξαναζωντανέψουν.

· Να εφαρμόζεται επιτέλους σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο μια αποτελεσματική πολιτική για τις μεταναστευτικές ροές που δεν θα επιτρέπει την διόγκωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

· Το πολιτικό μας σύστημα να είναι αξιόπιστο, με σταθερό και αναλογικό εκλογικό σύστημα, με διαφάνεια στην χρηματοδότηση των κομμάτων, με αναβαθμισμένο Κοινοβούλιο που σέβεται το ρόλο του.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν πράξη.

Μπορούμε να τα διεκδικήσουμε Μαζί

Αξίζει να δουλέψουμε μαζί για να τα πετύχουμε.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ

Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι όταν πιστεύουν, όταν έχουν στόχο, δεν φοβούνται τους κινδύνους, τα εμπόδια, τις ανοιχτές θάλασσες.

Μεγαλουργούν.

Αυτό θέλουμε.

Αυτές είναι οι δικές μας ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και  οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν γεννήθηκε, δεν μεγάλωσε, δεν συνεχίζει για να συμβιβάζεται, να διαχειρίζεται την μιζέρια, να αρκείται στο «γκρίζο».

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει το πνεύμα του νέου, του δημιουργικού, της Αλλαγής, της δύναμης της Ενωμένης Δημιουργικής Ελλάδας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να αντιπαλέψει τις αδικίες του νεοφιλελευθερισμού αλλά και εκείνες που συντηρούνται από ένα κλειστό κρατικιστικό σύστημα αναδιανομής συμφερόντων.

Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι εδώ για να παλέψει για μια άλλη Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και όχι ζητιανεύοντας λεφτά σε τέως σοσιαλιστικούς παραδείσους.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ για να βοηθήσει τους ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και κάθε άλλον που νιώθει ανασφάλεια και φόβο για το μέλλον το δικό του και της οικογένειας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι εδώ για να δώσει λύσεις ρεαλιστικές, για να πετύχει το συναινετικό εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας, για να σκύψει ξανά με ευαισθησία πάνω στους ταπεινωμένους της κρίσης.

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Διαμορφώνουμε ένα Προοδευτικό Ρεύμα που εκφράζει το ριζοσπαστικό κέντρο, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Ένα ρεύμα που μπορεί να γίνει ξανά πλειοψηφικό.

Η εποχή της λεηλασίας των δυνάμεών μας τελείωσε οριστικά.

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού ΤΡΙΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική.

Δίνουμε νέο περιεχόμενο στην αντιπαράθεσή μας με την νεοφιλελεύθερη δεξιά και την λαϊκίστικη αριστερά.

Το βλέπουμε καθαρά μπροστά μας αυτές τις ημέρες.

Πριν λίγες ημέρες κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την ενότητα και την συμπόρευση της Κεντροαριστεράς.

ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις πολιτών, συνεργαζόμαστε, συμπορευόμαστε, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω και πάλι απ’ αυτό το βήμα να καλέσω όλα τα πρώην στελέχη και μέλη μας που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας, να ξανασυναντηθούμε.

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ με τη δημοκρατική συμπαράταξη.

Και να καλέσω επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στους επιστημονικούς συλλόγους , τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών.

Δίνουμε ξανά τα χέρια με τους δημοκρατικούς πολίτες που βαδίσαμε χρόνια μαζί, που μεγαλώσαμε μαζί, που ονειρευτήκαμε μαζί, που αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα και τους λέμε :

Ελάτε πίσω. Ελάτε στο σπίτι σας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι σας.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ένα κόμμα, λαϊκό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό.

Αυτή την παράταξη υπερασπιζόμαστε.

Γι’ αυτή την παράταξη δίνουμε τη μάχη στις εκλογές της 20ης  Σεπτεμβρίου.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Έχουμε τη δύναμη , έχουμε τη βούληση και πάνω απ’ όλα έχουμε ψυχή.

Γιατί εμείς δεν είμαστε απλά ένα κόμμα, δεν είμαστε απλά μια οργανωτική πυραμίδα που είχε στόχο τη νομή της εξουσίας.

Είμαστε εμείς που εκφράσαμε την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για αλλαγή.

Είμαστε εμείς που οδηγήσαμε τον αγώνα πολλών γενιών στην εμπέδωση της δημοκρατίας. Είμαστε εμείς που κρατήσαμε τη χώρα όρθια, μέσα στο Ευρώ, με ευρωπαϊκή προοπτική.

Όλοι μαζί στις νέες μάχες που έρχονται!

Με σεβασμό στην ιστορική μας διαδρομή!

Με παρακαταθήκη τις αρχές και τις αξίες μας

 Θα είμαστε η θετική έκπληξη αυτών εκλογών.

ΜΑΖΙ!

Με καθαρή ματιά στο μέλλον!!

Στο κοινό μας μέλλον.

Για την πατρίδα,

Για τις ζωές μας,

για τα παιδιά μας,

για το ΠΑΣΟΚ

για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Με εμπνευστή και καθοδηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη λεβεντιά της Μελίνας, το ήθος, την εντιμότητα ,τη στάση ζωής του Γιώργου Γεννηματά, το Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, το Γιάννη Αλευρά, το Σάκη Πεπονή, τον Πέτρο Μώραλη.

Για να κάνουμε την Ελλάδα ξανά περήφανη ξανά δυνατή

Όλοι μαζί για μια νέα αρχή

Όλοι μαζί μπορούμε!

Μόνο μαζί μπορούμε!».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης