Αναστασιάδης-Σίσι τα είπαν για τα κοιτάσματα και το Παλαιστινιακό

Αναστασιάδης-Σίσι τα είπαν για τα κοιτάσματα και το Παλαιστινιακό

Μίλησαν για τη σημασία των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο στον ενεργειακό τομέα και εκφράσθηκε αισιοδοξία για σύντομη κατάληξη τους

Αναστασιάδης-Σίσι τα είπαν για τα κοιτάσματα και το Παλαιστινιακό
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε το απόγευμα της Πέμπτης μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αχμεντ Φαττάχ Αλ Σίσι, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα, πραγματοποιώντας επίσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, όπως ανέφερε σε δήλωση του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης, ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη τον κ. Σίσι για τα πρόσφατα ευρήματα της εταιρείας ΕΝΙ εντός της ΑΟΖ της Αιγύπτου εξαίροντας τη σημασία της συγκεκριμένης εξέλιξης προς την κατεύθυνση της ενεργειακής σπουδαιότητας της Ανατολής Μεσογείου.

Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, αφού συμφώνησε με τη διαπίστωση του Κύπριου Προέδρου, επισήμανε την ανάγκη όπως μέσα από τη συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου ενισχυθεί η ενεργειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος των λαών και χωρών της περιοχής, γενικότερα.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα, κατά τη συνομιλία των δύο Προέδρων τονίσθηκε η σημασία των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο στον ενεργειακό τομέα και εκφράσθηκε αισιοδοξία για σύντομη κατάληξη τους.

Την ίδια στιγμή, οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ στην Κύπρο, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να προσκληθούν ξεχωριστά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος κ. Μαχμούντ Αμπάς.

Οι Πρόεδροι Αναστασιάδης και Σίσι συζήτησαν, επίσης, το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στην περιοχή, θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και το ρόλο που η Αίγυπτος μπορεί να διαδραματίσει στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν το τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα που παρατηρείται σήμερα στην Ευρώπη.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης