Με «μεταγραφή» στο Ποτάμι ο Κώστας Παταβούκας

Με «μεταγραφή» στο Ποτάμι ο Κώστας Παταβούκας

Ο πρώην πλέι-μέικερ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ενισχύει την ομάδα του Σταύρου Θεοδωράκη, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ

Με «μεταγραφή» στο Ποτάμι ο Κώστας Παταβούκας
Με «μεταγραφή» στο Ποτάμι ο Κώστας Παταβούκας

Το όνομα του Κώστα Παταβούκα, μιας από τις μεγάλες φυσιογνωμίες του ελληνικού μπάσκετ, θα περιλαμβάνεται στη λίστα του Ποταμιού για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης είχε σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τον πρώην μπασκετμπολίστα κατά την οποίαν και οριστικοποιήθηκε η προσχώρηση του δεύτερου στο Ποτάμι.

Εκτός από τις επιτυχίες και τις διακρίσεις του με τον εκάστοτε σύλλογό του αλλά και με την εθνική ομάδα, ο Κώστας Παταβούκας είχε, σχεδόν ανέκαθεν, επιδείξει έντονο και ενεργό ενδιαφέρον για τα κοινά. Εκτός από την υποψηφιότητά του για μια έδρα στη Βουλή των Ελλήνων με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και το 2012, ο Παταβούκας έχει διατελέσει γενικός γραμματέα άθλησης και διατροφής στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στη διάρκεια της θητείας του ως δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Αθηναίων, πρόσφερε τις ειδικές γνώσεις και τις υπηρεσίες του ως αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης -και μάλιστα με πρόεδρο τον, επίσης εκ της καλαθοσφαιρίσεως προερχόμενο- Βασίλη Κικίλια.

Κλείσιμο

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Κώστας Παταβούκας σε παλαιότερη συνέντευξή του «ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα κοινά, ουδέποτε είχα τη λογική 'είδα φως και μπήκα'. Παλαιότερα είχα μπλεχτεί συνδικαλιστικά και με τον ΠΣΑΚ, οπότε η ανάμιξή μου στην αυτοδικοίκηση και την πολιτική ήρθε φυσιολογικά».

Στην εξαιρετικά επιτυχημένη σταδιοδρομία του ως μπασκετμπολίστα, ο πλέι-μέικερ Κώστας Παταβούκας ξεκίνησε από τον Αστέρα Εξαρχείων και έγινε διάσημος με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, την Κίντερ Μπολόνια και, βέβαια, με την Εθνική Ελλάδος. Στις 162 συμμετοχές του στο εθνικό συγκρότημα είχε την εμπειρία ενός τελικού Ευρωμπάσκετ, το 1989 στο Ζάγκρεμπ, όπου η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Ο Κώστας Παταβούκας έφτασε στο απόγειο της αθλητικής δόξας το 1996, όταν οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας και δύο χρόνια αργότερα στον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. Προηγουμένως με την ΑΕΚ είχε φτάσει δύο φορές στον τελικό κυπέλλου, το 1988 και το 1992.

Σαν μία εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, ο Κώστας Παταβούκας που κατάγεται από τα Τρίκαλα, ήταν πάντα ιδιαίτερα αγαπητός. Και είναι ακριβώς η δημοφιλία αλλά και η σεμνότητά του τα στοιχεία εκείνα τα οποία τον έφεραν στις εκλογικές λίστες του Ποταμιού, τρόπον τινά με «μεταγραφή» από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα  τοποθετηθούν ακόμη ο  Γιώργος Χρονάς (ποιητής, εκδότης και διανοούμενος) η ηθοποιός Γιώτα Φέστα, η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάνη, ο πρώην ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Χάρης Τσούκας ("Μπροστά"), η δημοσιογράφος Μαρία Νταλιάνη, η Λενιώ Μυριβίλλη που προέρχεται απο τους Οικολόγους, ο ηθοποιός Παναγιώτης Βλάχος, ο Στέλιος Πορσαλίκας (παλαίμαχος βολεϋμπολίστας), ο Μέμος Ιωάννου (παλαίμαχος μπασκεμπολίστας) και ο Τέλης Αϊβαλιώτης (χημικός μηχανικός- "Δράση").



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης