Αντιπρόεδρος Κομισιόν για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα έχει πληγεί - Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε

Αντιπρόεδρος Κομισιόν για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα έχει πληγεί - Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε

Για μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου μίλησε ο Φρανς Τίμερμανς - Θάνου: Θα συνεργαστούμε στενά με την ΕΕ, το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και διεθνές - Αβραμόπουλος: Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις του προσφυγικού - Η Ελλάδα «πιέζεται»


Αντιπρόεδρος Κομισιόν για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα έχει πληγεί - Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε
Για μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου στην Ευρώπη μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, αναφερόμενος στο «καυτό» ζήτημα του μεταναστευτικού.

Σε συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο και την υπηρεσιακή πρωθυπουργό της χώρας, Βασιλική Θάνου, το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τίμερμανς εξήγησε ότι ένα κράτος δεν μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα.« Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει σοκαριστεί από τις εικόνες που είδαμε στα τουρκικά παράλια» συμπλήρωσε. 

«Η Ελλάδα έχει πληγεί, το βλέπουμε καθημερινά. Πολλοί πρόσφυγες φτάνουν πρώτα στην Ελλάδα» τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος και υπογράμμισε «γι' αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε. Χρειάζεται την αλληλεγγύη μας». Η κρίση είναι ευρωπαϊκή, σημείωσε.

Η κυρία Θάνου από την πλευρά της υπογράμμισε ότι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι θέμα ευρωπαϊκό και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει στενή συνεργασία με την ΕΕ για την αντιμετώπιση του ζητήματος. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό ο κ. Τίμερμανς είπε ότι απαιτούνται λύσεις, ειδικά για τις χώρες που πλήττονται περισσότερο. «Και η Ελλάδα είναι μια από αυτές» τόνισε. Επανέλαβε δε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εδώ, για να συζητήσει με την κυβέρνηση τις λύσεις. 

«Το μεταναστευτικό και προσφυγικό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ευρώπη και όπως είναι αντιληπτό, η Ελλάδα ως μια από τις κύριες πύλες εισόδου, δεχόμενη αυτή την πίεση καλείται να πάρει κάποια μέτρα, έχοντας όμως την πλήρη υποστήριξη οικονομική τεχνική και πολιτική της Ε.Ε.», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο επίτροπος αναφέρθηκε στις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα λόγω του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και πρόσθεσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στην Ελλάδα που δέχεται αυτόν τον καιρό ισχυρές πιέσεις από το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα. 

Οι κ.κ. Τίμερμανς και Αβραμόπουλος θα έχουν αύριο Παρασκευή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Το Σάββατο στις 11:00, ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί μόνο του τον κ. Αβραμόπουλο. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης