Απέλυσαν και τον ανταποκριτή του ΑΠΕ στη Μόσχα - Τι καταγγέλλει ο ίδιος

Απέλυσαν και τον ανταποκριτή του ΑΠΕ στη Μόσχα - Τι καταγγέλλει ο ίδιος

Και τέταρτη απόλυση ανταποκριτή στη σειρά από το ΑΠΕ. Μετά τις απολύσεις ανταποκριτών σε Καναδά, Αυστραλία, Στρασβούργο, σειρά είχε ο αναταποκριτής του κρατικού πρακτορείου στη Ρωσία, ενώ εξανάγκασαν σε παραίτηση τον ανταποκριτή στις ΗΠΑ. Διαβάστε τι έγραψε για «κάποιους στα ψηλά» ο Θανάσης Αυγερινός

Απέλυσαν  και τον ανταποκριτή του ΑΠΕ στη Μόσχα - Τι καταγγέλλει ο ίδιος
Απολύθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ανταποκριτής στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός
, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Στην ανάρτηση μάλιστα που έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος άφησε σαφείς αιχμές για «προεκλογική απόλυση» και αναρωτήθηκε αν ενόχλησε κάποιους υψηλά ιστάμενους. Αναλυτικά έγραψε: «Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μου επέδωσε προεκλογική καταγγελία σύμβασής μου. Δεν θέλουν ανταποκριτή στη Μόσχα; Ή κάποιους στα ψηλά ενοχλήσαμε;».
Εκτός από το tweet ο Θ. Αυγερινός είχε αποστείλει προ ημερών επιστολή προς τον διευθυντή του ΑΠΕ την οποία κοινοποίησε και στην ΕΣΗΕΑ για αλλοίωση των ανταποκρίσεων που έστελνε.
Πριν από λίγους μήνες ο διευθυντής του ΑΠΕ Μ. Ψύλος άρχισε τις απολύσεις των ανταποκριτών του ΑΠΕ στην Αυστραλία Σ. Χατζημανώλη, της ανταποκρίτριας στον Καναδά Ιουστίνης Φραγκούλη και τον ανταποκριτή στο Στρασβούργο Ν. Ρούσση, ενώ εξανάγκασε σε παραίτηση τον ανταποκριτή του κρατικού πρακτορείου στη Νέα Υόρκη Παν. Πανίκο.
  
Κλείσιμο
 Παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές προσκλήσεις από τη γραμματεία της ΕΣΗΕΑ από τις αρχές Αυγούστου προς τον Πρόεδρο του ΑΠΕ, η τελευταία απόλυση του ανταποκριτή του ΑΠΕ στην Μόσχα, φαίνεται να έχει δημιουργήσει μείζον  θέμα  αφού εκθέτει και μέλη του ΔΣ στο οποίο συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ,  Πανεπιστημιακοί και άλλοι δημοσιογράφοι.
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΑΠΕ- ΜΠΕ  το ΔΣ  της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει:
«..Οι τελευταίες εξελίξεις στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι καταγγελίες συναδέλφων, οι επιχειρησιακές πρωτοβουλίες  καθώς και οι εργασιακές μεταβολές, με τις οποίες δεν γνωρίζουμε αν έχει συμφωνήσει το ΔΣ του Πρακτορείου καθιστούν επιβεβλημένη την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων και την αντιμετώπιση των  προβλημάτων που έχουν προκληθεί….»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης