Handelsblatt: Ο αποτυχημένος επαναστάτης, Αλέξης Τσίπρας, κινητοποιείται

Handelsblatt: Ο αποτυχημένος επαναστάτης, Αλέξης Τσίπρας, κινητοποιείται

Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει πως ο απερχόμενος πρωθυπουργός έχει ριχτεί στην προεκλογική μάχη και προσπαθεί να κάνει τον λαό να ξεχάσει το χάος των τελευταίων επτά μηνών 

Handelsblatt: Ο αποτυχημένος επαναστάτης, Αλέξης Τσίπρας, κινητοποιείται
Αλέξης Τσίπρας: Ο αποτυχημένος επαναστάτης κινητοποιείται , γράφει η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" αναφερόμενη στον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος έχει ριχτεί στην μάχη των εκλογών. 
 
"Ο Αλέξης Τσίπρας εισέρχεται στην προεκλογική εκστρατεία και θέλει να κάνει τους Έλληνες να ξεχάσουν το χάος των τελευταίων επτά μηνών" , σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει: "O κόκκινος επαναστάτης έχει χάσει αρκετή από την αίγλη του. 

O Τσίπρας ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Κρήτη με στόχο να κατακτήσει εκ νέου την πρωθυπουργία της Ελλάδας, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα .  

Κλείσιμο
"Δίνει δεξιά κι αριστερά φιλιά στους υποστηρικτές του που τον περίμεναν. Ο 41χρονος πολιτικός άνδρας βρίσκεται σε πολύ καλή διάθεση. Και μόνο όταν μιλάει για το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, μόνο τότε το μέτωπό του αποκτά ρυτίδες. Για την γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt", o Tσίπρας ζητά από τους Έλληνες ψηφοφόρους να μην κοιτούν πίσω:  αυτό είναι το σύνθημα της παράταξή του. 

"Δεν σκεφτόμαστε τους τελευταίους επτά μήνες και την τρομερή εκείνη νύχτα της 12ης Ιουλίου όταν οι ηγέτες του ευρώ  κάλεσαν τους Έλληνες ομολόγους τους να επιλέξουν, πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ένα Grexit ή τη λιτότητα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη, γράφει η γερμανική εφημερίδα.  "Μόνο εμπρός”, γράφουν τώρα οι νέες προεκλογικές αφίσες του κόμματός του  "Mono Prosta". 

Και τα συντηρητικά κόμματα είχαν την ίδια ιδέα με το ΣΥΡΙΖΑ.  "Εμείς πάμε μπροστά», είναι το εκλογικό σύνθημα της Ν.Δ ." Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, στις 20 Σεπτεμβρίου, θα δούμε ποιος θα κυβερνήσει με ποιον", αναφέρει η εφημερίδα "Handelsblatt" και προσθέτει: "Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μια συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ . Για την απόλυτη πλειοψηφία δεν τίθεται πλέον θέμα και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει συνέχιση της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους δεξιούς λαϊκιστές του μικρού κόμματος ΑΝΕΛ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υποτιμήσει κανείς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Τσίπρας ποτέ δεν ήταν υπουργός, δεν είναι γιος βουλευτή ή ένας βιομήχανος. Δεν έχει ιστορικό διαφθοράς.  Ασχολήθηκε με την πολιτική από τότε που ήταν στο γυμνάσιο. Το κόστος όμως που είχε από την στιγμή που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο ήταν υψηλό. Τουλάχιστον το ένα τέταρτο των στελεχών του κόμματός του έχουν αποχωρήσει, λίγο πριν τις πρόωρες εκλογές.  Το ίδιο έπραξε και η Νεολαία του ΣΥΡΙZA....., καταλήγει η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης