Οι αποχωρήσεις δεν έχουν τελειωμό στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι αποχωρήσεις δεν έχουν τελειωμό στον ΣΥΡΙΖΑ

Καθημερινές οι αποχωρίσεις μελών από οργανώσεις του κόμματος - Αποκορύφωμα η διάλυση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που συνοδεύτηκε από μια σκληρή ανακοίνωση 

Οι αποχωρήσεις δεν έχουν τελειωμό στον ΣΥΡΙΖΑ
Ένα επικοινωνιακό αντίβαρο στις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει η ηγετική ομάδα του κόμματος, με κύριο πρωταγωνιστή τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης υπήρξε η προσδοκία να σταματήσουν οι ηχηρές αποχωρήσεις των προηγούμενων ημερών, οι οποίες περιόριζαν τη συσπείρωση κατά πολύ μεγάλο βαθμό. Εντούτοις απ’ ότι φάνηκε αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν την Πανελλαδική Σύσκεψη για να ανακοινώσουν τις τελικές αποφάσεις τους.

Εχθές η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την ουσιαστική διάλυσή της, μετά από ένα 7μηνο συνεχών επικρίσεων προς την κυβέρνηση, τόσο σε ότι αφορά στην διαπραγμάτευση, όσο και στον τρόπο χειρισμού των θεμάτων δημοσία τάξεως από τον αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση. Η οργάνωση της Νεολαίας το τελευταίο διάστημα είχε δείξει πως απομακρύνεται πολιτικά από το κόμμα. Αν και δεν πρόκειται για μια οργάνωση με εύρος επιρροής μέσα στα πανεπιστήμια, η ψυχική διασύνδεση πολλών στελεχών – κυρίως των τριαντάρηδων -  με αυτήν είναι ιδιαίτερα σημαντική.  

Η νεολαία στην ανακοίνωσή της μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην αδυναμία «να στηρίξουμε, να ενισχύσουμε και να συμμετέχουμε στο ΣΥΡΙΖΑ». Την ίδια ώρα προέκριναν «την ψήφο σε αριστερά, ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια, που αντιστοιχούνται στην τελευταία απόφαση του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και σχηματίζονται στο πλαίσιο της απόρριψης της ΤΙΝΑ (ThereisNoAlternative) των μνημονίων, για να εκφραστεί το «ΟΧΙ μέχρι τέλους», αλλά και με ορίζοντα ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές».

Κλείσιμο
Παράλληλα 55 μέλη αποχώρησαν από την Οργάνωση του Σύριζα Αμπελοκήπων. Η συγκεκριμένη οργάνωση σχετίζεται με τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ,  σε κόμμα του 3ου μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν οι δηλώσεις αποχώρησης:

Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η επιλογή των πρόωρων εκλογών σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα δηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς τον οποιαδήποτε δισταγμό.    Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Έτσι γίνεται αμετάκλητη η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων, των συνεδριακών αποφάσεων . Έτσι γίνεται ακόμα πιο προκλητική  η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη , του μεγαλειώδους ΟΧΙ.

Ταυτόχρονα είναι η πιο ωμή παραβίαση του καταστατικού και ιδιαίτερα της απόφασης του τελευταίου συλλογικού οργάνου που συγκλήθηκε, δηλαδή της ΚΕ στις 30/7.

Τότε πολλές συντρόφισσες και σύντροφοι συντάχθηκαν με την άποψη του έκτακτου συνεδρίου πριν τις εκλογές, αντίθετα με την πρόταση όσων συντάχθηκαν  υπέρ του διαρκούς, ελπίζοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή το κόμμα θα συζητήσει, θα αντιπαρατεθεί ειλικρινά και συντεταγμένα, θα βρει μια κάποια λύση.

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια σεβασμού των εσωκομματικών διαδικασιών.

Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο και το χώρο να συζητήσουμε δια ζώσης μαζί σας. Αφαιρέθηκε και από εμάς κι από σας αυτή η δυνατότητα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ,  σε κόμμα του 3ου μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε την κοινή πάλη για όσα δεσμευτήκαμε στα τελευταία 15 χρόνια, χτίζοντας μαζί το νέο ξεκίνημα, το μέτωπο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς που ολοφάνερα έγινε αναγκαίο μετά την υπογραφή της κυβέρνησης στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.

Μέλη:

1.     Αργυρός Γιώργος

2.     Αργυρός Νίκος

3.     Βασιλάκης Γιάννης

4.     Βελιντζανίδου Ελένη

5.     Γαλάνης Θεόφιλος

6.     Δεμέστιχα Μάρθα

7.     Δεμέστιχας Γρηγόρης

8.     Ζαφείρη Κατερίνα

9.     Ζωίδης Μένιος

10.   Κατσαρέλη Βασιλική

11.  Καφάσης Θεόδωρος

12.  Κουτσόπουλος Νίκος

13. Κωνσταντάς Σταμάτης

14.  Λυκουργιά Νίκη

15.   Μάρκου Αργύρης

16.  Μαχαίρα Μαρία

17.  Μαχαίρα Νατάσα

18.   Μεταλληνού Μαριλένα

19.  Μεταλληνού Ξένια

20.  Μίκου Άννα

21.  Μουντούρης Χρήστος

22.  Μπαβέλα Ελένη

23.    Μπενετάτος Σπύρος

24.   Πέτα Ζαίρα

25.   Πιβοβάροβ Δημήτρης ( Τζήμας)

26.    Πλιάκος Γρηγόρης

27.    Ροδιτάκης Μάνος

28.    Σιαμανδούρας Σωτήρης

29.    Σπηλιωτοπούλου Βασιλική

30.  Στεφανοπούλου Διονυσία

31.   Τζανετέας Κώστας

32.   Τζανίδης Θέμης

33.    Τιτόπουλος Βαγγέλης

34.   Τιτόπουλος Ηλίας

35.    Τιτοπούλου Ευθυμία

36.   Τριανταφύλλου Γιώργος

37.    Τσακνής Χρήστος

38.   Χάρη Τίνα

39.   Χρυσικός Γιώργος

 

Μέλη με οργάνωση 2ης επιλογής την Ο.Μ Αμπελοκήπων που υπογράφουν το παραπάνω κείμενο

40 . Καρλής Αλέξανδρος

41. Ματθαίου Ανδρέας

42. Τάμπα Φρόσω


Επίσης στην ίδια κατεύθυνση αποχώρησαν χωρίς να καταθέσουν κείμενο οι :

43.Βασιλείου Δημήτρης

44.Βασιλείου Σβετλάνα

45.Θεοδωρίδης Νάσος

46.Λαντζανάκη Μαρία

47.Ντάντου Ελένη

48.Πραντούνας Αλέξανδρος

 
Ακολουθούν επίσης 5 κείμενα άλλων 8 συντρόφων-ισσων στην ίδια κατεύθυνση

49, 50, 51  ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α των Ελπινίκη Μαϊκαντή, Μάκη    Τσάπαρη,  Σοφία       Τσάπαρη

ΑΘΗΝΑ 31/8/2015

Οι αντίθετες με τις προεκλογικές εξαγγελίες  και προγραμματικές δεσμεύσεις πολιτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και απέναντι στο ηχηρό ΟΧΙ (62%), με αποκορύφωμα την ψήφιση του 3ου μνημονίου, μας βρίσκουν πλήρως αρνητικούς. Γι αυτό το λόγο καταθέτουμε την αντίθεσή μας αυτή και αποχωρούμε από την οργάνωσή μας. Ανεξαρτητοποιούμαστε, χωρίς να αποποιούμαστε τις κινηματικές, ανεξάρτητες δράσεις, που θα πηγάζουν από τα κάτω  και θα αναδείξουν έναν ελπιδοφόρο δρόμο αντίστασης και αγώνα για ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη!

Ελπινίκη Μαϊκαντή

Μάκης    Τσάπαρης

Σοφία       Τσάπαρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης