Αναστασιάδης - Γιούνκερ συζήτησαν για Κυπριακό και ενεργειακά

Αναστασιάδης - Γιούνκερ συζήτησαν για Κυπριακό και ενεργειακά

Μίλησαν και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα και επεσήμαναν την προστιθέμενη αξία που θα έχει η αξιοποίηση των κοιτασμάτων της περιοχής

Αναστασιάδης - Γιούνκερ συζήτησαν για Κυπριακό και ενεργειακά
Ο Κύπριος Πρόεδρος  Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κατά τη συνομιλία τους, ο κ. Αναστασιάδης  ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και αναφέρθηκε στον ενισχυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στον εν εξελίξει διάλογο.  

Από τη πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την επιθυμία και την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συμβάλει στη προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Γιούνκερ συζήτησαν, επίσης, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα και επεσήμαναν την προστιθέμενη αξία που θα έχει η αξιοποίηση των κοιτασμάτων της περιοχής, στην προσπάθεια της ΕΕ για δημιουργία νέας ενεργειακής οδού προς τα κράτη μέλη της Ένωσης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης