Αβραμόπουλος: Δεν συμφωνούμε με περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ευρωπαίων πολιτών

Αβραμόπουλος: Δεν συμφωνούμε με περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ευρωπαίων πολιτών

«Στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Ιταλία δεν είναι πλέον μόνες. Η απάντηση στη μεταναστευτική πρόκληση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή»

Αβραμόπουλος: Δεν συμφωνούμε με περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ευρωπαίων πολιτών
Την διαφωνία του με την ιδέα περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ευρωπαίων πολιτών εντός της ΕΕ εξέφρασε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου, κατά την επίσκεψή του σήμερα στην πόλη Καλαί, παρουσία του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βάλς, του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ καθώς και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

«Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι η ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών εντός της Ευρώπης» δήλωσε ο Επίτροπος και πρόσθεσε:

«Δεν συμφωνούμε επομένως, με περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας. Από την άλλη πλευρά όμως, ναι, πρέπει να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα και οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πρέπει να βοηθηθούν. Εξάλλου, αυτή είναι και μια από τις κύριες αποστολές της Frontex» υπογράμμισε ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης αναφερόμενος στην κυκλοφορία πολιτών από χώρες εκτός Σένγκεν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλείσιμο
«Με την παρουσία μας σήμερα στο Καλαί» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος, «στέλνουμε το μήνυμα ότι όλες αυτές οι χώρες (σ.σ. η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Ιταλία) δεν είναι πλέον μόνες.... Η απάντηση στη μεταναστευτική πρόκληση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή, μέσα σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας».

«Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια ηθική αξία είναι επίσης και νομική υποχρέωση» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας Επίτροπος εξήγησε με τον τρόπο αυτό ότι η συνθήκη Σένγκεν που διασφαλίζει την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών εντός του ευρωπαϊκού χώρου δεν πρόκειται να θιγεί. Από την άλλη όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί τα λεγόμενα «hot spots» όπου θα δημιουργηθούν συνθήκες ελέγχου με σκοπό να διαχωρίζονται οι πρόσφυγες στους οποίους θα χορηγείται άσυλο από τους μετανάστες, οι οποίοι θα επαναπροωθούνται στις χώρες καταγωγής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης