Συμβασιούχοι της Βουλής: Είμαστε απλήρωτοι - Ζωή: Δολοφονείτε την προσωπικότητά μου

Συμβασιούχοι της Βουλής: Είμαστε απλήρωτοι - Ζωή: Δολοφονείτε την προσωπικότητά μου

Δεν απάντησε επί της ουσίας στα αιτήματα των συμβασιούχων, κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια» εις βάρος της και απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης

Συμβασιούχοι της Βουλής: Είμαστε απλήρωτοι - Ζωή: Δολοφονείτε την προσωπικότητά μου
Φραστικό επεισόδιο με τέσσερις συμβασιούχους υπαλλήλους του Καναλιού της Βουλης είχε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, για να ανακοινώσει τα επόμενα πολιτικά της βήματα.

Αρχικά, μια γυναίκα φώναζε μέσα στην αίθουσα, απευθυνόμενη στην κυρία Κωνσταντοπούλου, πως «η Βουλή δεν ήταν δική σας, για να συμπεριφέρεστε έτσι». 

Οι υπάλληλοι σήκωσαν πανό, που έγραφε «τέλος στη Ζωή της ανεργίας», διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό για το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους δεν έχουν ανανεωθεί από τον περασμένο Ιανουάριο, αν και εξακολουθούν να εργάζονται.

Κλείσιμο
Λαμβάνοντας το λόγο, εξήγησαν ότι δεν θέλουν να ανοίξουν διαλογο με την κυρία Κωνσταντοπούλου, καθώς όλο το προηγούμενο διαστημα εκείνη αρνείτο να τους υποδεχθεί στο γραφείο της. Κατήγγειλαν ωστόσο πως με τις ενέργειες της έχουν βγει στην ανεργία 75 υπάλληλοι.

Απο την πλευρά της, η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι το σύνολο των συμβασιούχων το βρήκε από τις προηγούμενες διοικήσεις της Βουλής και πως η ίδια επιχείρησε να βρει μόνιμη λύση, κρατώντας μόνο όσους εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Η Βουλή έχει χρησιμοποιηθεί ως πεδίο εξυπηρετήσεων και πελατειακών σχέσεων. Υπάρχουν δεκάδες που προσελήφθησαν ως υπάλληλοι καναλιού, αλλά μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες» είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο

Συγκινητική ήταν και η παρέμβαση μίας συμβασιούχου υπαλλήλου της Βουλής, που έβγαλε πικρία απέναντι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ήταν τεράστια απογοήτευση, περίμενα διαφορετικά πράγματα από σας. Θα ήθελα να το νιώσετε αυτό που σας λέω. Δεν λέω ψέματα. Πρέπει να βρείτε τρόπο να αποκαταστήσετε την αδικία».

Και συνέχισε: «Δεν υπήρξαμε όυτε κομματόσκυλα, ούτε αργόσχολοι. Μένουμε στο δρόμο, χωρίς ρεύμα, με παιδιά, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μην με κοιτάτε ειρωνικά, δεν σας λέω ψέματα. Στεναχωριέμαι που βλέπω νέους ανθρώπους με αυτό το ειρωνικό βλέμμα. Περίμενα να υπερασπιστείτε τα εργατικά μας δικαιώματα. Δεν κρίνεται κανείς από τα λόγια, αλλά από τις πράξεις».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου άκουσε την ειρηνική διαμαρτυρία της συμβασιούχου, ωστόσο δεν της απάντησε.

Νωρίτερα, έχοντας δώσει η ίδια το λόγο σε συμβασιούχο του Καναλιού της Βουλής, η κυρία Κωνσταντοπούλου τον άκουσε να λέει ότι εκείνος και οι συνάδελφοί του είναι απλήρωτοι, για να εισπράξει την απάντησή της ότι, όσα ακούγονται εις βάρος της για το ζήτημα αυτό, είναι προϊόν «αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και προβοκάτσιας», καθώς και μέρος της οργανωμένης επίθεσης σε βάρος της, την οποία και κατήγγειλε επανειλημμένα από το βήμα της συνέντευξης, «δείχνοντας» τους πρώην συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ και μερίδα των ΜΜΕ, που πρόσκειται στον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες για την κατάσταση με τους συμβασιούχους της Βουλής, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει και βρίσκονται σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, στις προηγούμενες διοικήσεις του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, δεν δίστασε να αποδώσει τα όσα ακούγονταν εις βάρος της από τους συμβασιούχους της Βουλής, σε απόπειρα «οργανωμένης επίθεσης, αποδόμησης και δολοφονίας της προσωπικότητάς» της.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης