Μεϊμαράκης στην Πάτρα: Από εδώ ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Μεϊμαράκης στην Πάτρα: Από εδώ ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας «έσκισε τελικά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και όχι το μνημόνιο»

Μεϊμαράκης στην Πάτρα: Από εδώ ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα, το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλώντας από το κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον τέως πρωθυπουργό ότι «έβαλε χέρι» στις τσέπες του λαού και υπενθύμισε πως από την πόλη της Πάτρας είχε υποσχεθεί πριν από αρκετούς μήνες την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε "έχουμε δεσμευτεί ότι θα ελαφρύνουμε από τους φόρους τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα". Έλεγε "έχουμε δεσμευτεί ότι ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές συναλλαγές"», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε καμία επιπλέον σύνταξη, αλλά τις «πετσόκοψε» όλες.

Κλείσιμο
«Ο κ. Τσίπρας δεν κατάργησε, αλλά συνεχίζει τον ΕΝΦΙΑ. Τελικά, έσκισε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έφερε νέο Μνημόνιο», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η ΝΔ είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, οι πολίτες την Κυριακή των εκλογών θα αποφασίσουν και θα ψηφίσουν «όπως πρέπει» και κάλεσε τον ελληνικό λαό να κρίνει και να συγκρίνει την πολιτική Τσιπρα-Καμμενου και τι δεσμεύονταν στην Πάτρα για ΕΝΦΙΑ, χρέη, «και όλα όσα υπόσχονταν από αυτή την πόλη και τι τελικά έκανε». 

«Δεν προστάτευσε τις τραπεζικές συναλλαγές, αντίθετα έκλεισε τις τράπεζες, έφθασαν τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ακόμη πως οι καταθέτες, ανησυχώντας γι’ αυτά που έβλεπαν, απέσυραν από τις τράπεζες 50 δισ. ευρώ.



Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε η ανεργία άρχισε πάλι να μεγαλώνει και υπογράμμισε πως μόνο τον Ιούλιο χάθηκαν 16,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ζήτημα επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι τα κύματα προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και ότι το  μόνο που έκανε ο κ. Τσιπρας είναι πως έκλεισε την Αμυγδαλέζα και άνοιξε τον Βοτανικό.

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε: απειρία και ανεπάρκεια, συνέπεια και αναξιοπιστία. Απέδειξε, λίγο πριν φύγει, αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία», είπε ακόμη και σημείωσε πως ποτέ, κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο λίγο καιρό.

«Από μένα θα ακούτε μόνο αλήθειες. Δεν πιστεύω ότι κυβερνιέται ένας τόπος με ψέματα», τόνισε επίσης, επαναλαμβάνοντας πως το στοίχημα της Ελλάδας μπορεί να το κερδίσει η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων. 

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων, «γιατί κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διχάσουν με την ρητορική τους και το λόγο τους».

«Η ΝΔ είναι δύναμη Ευρωπαϊκή, πατριωτική, κοινωνική, είναι δύναμη προόδου», πρόσθεσε.

«Χθες άκουσα για αριστερή μελαγχολία, όμως αυτοί είναι που έφεραν τη μελαγχολία στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και επεσήμανε ότι «η Ν.Δ. θα φέρει και πάλι το χαμόγελο στους πολίτες».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης