Μετά το «ναυάγιο» με το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές

Μετά το «ναυάγιο» με το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές

Οι κύριοι Λαλιώτης-Παπαϊωάννου -και όχι ο κ. Βενιζέλος- μπλόκαραν τη συνεργασία Κινήματος-ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός

Μετά το «ναυάγιο» με το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές
Δεν πτοεί τον Γιώργο Παπανδρέου η αποτυχία του εγχειρήματος για κοινή συμπόρευση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με το ΠΑΣΟΚ και ήδη επιταχύνει την προετοιμασία για την αυτόνομη κάθοδο του κόμματός του στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί εφικτή την είσοδο του ΚΙΔΗΣΟ στη Βουλή αυτή τη φορά, καθώς την προηγούμενη φορα έχασε την υπερπήδηση του ορίου του 3% για μολις 28.000 ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρεου κανει τις τελευταίες ημέρες συνεχείς κρούσεις σε πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτες του ΠΑΣΟΚ, προτείνοντάς τους να συστρατευτούν με το ΚΙΔΗΣΟ.

Κλείσιμο
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή στελεχών, όπως ο Χάρης Καστανίδης, ο Λάμπρος Μίχος, ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ενώ αυτή τη φορά στις λίστες θα ειναι και ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Δημήτρης Ρέππας.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου δεν θεωρεί κύριο υπεύθυνο για το «ναυάγιο» με το ΠΑΣΟΚ τον Ευαγγελο Βενιζέλο, καθώς αναγνωρίζει ότι ο διάδοχός του στην ηγεσία του κομματος θα ήθελε αυξηση της εκλογικής δύναμης του Κινήματος, ώστε να εκλεγούν περισσότεροι βουλευτες, οι οποίοι είναι και του δικού του κλίματος.

Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι περισσότερο λειτούργησαν αποτρεπτικά στη συνεργασία σύμβουλοι της Φώφης Γεννηματά, όπως ο Κώστας Λαλιώτης και ο Μιλτιαδης Παπαϊωάννου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης