Συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προαναγγέλει ο Θεοχαρόπουλος

Συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προαναγγέλει ο Θεοχαρόπουλος

Αυτή την απόφαση πήρε κατά πλειοψηφία η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ - Στόχος αυτών των διαβουλεύσεων «είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία στην χώρα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προαναγγέλει ο Θεοχαρόπουλος
Τη συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου προανήγγειλε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξη του στην Ημερησία του Σαββάτου. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήγησε ότι στόχος αυτών των διαβουλεύσεων «είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία στην χώρα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Θέλω να ελπίζω ότι οι στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και στους οποίους είμαστε πλέον κοντά θα επιτευχθούν σήμερα κάνοντας τα απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στη μορφή της εκλογικής συνεργασίας είπε ότι «θα είναι μία δημοκρατική συμπαράταξη η οποία σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Σε αυτήν πρέπει να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και κινήσεις για να μπορέσει να έχει καταλυτικό ρόλο την επόμενη ημέρα. Πρόκειται για συμπαράταξη κομμάτων και όχι για προσχωρήσεις του ενός στον άλλον ή συμμετοχή του ενός στην προσπάθεια διεύρυνσης του άλλου. Εκλογική συμπαράταξη με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας των κομμάτων». 

Κλείσιμο
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοχαρόπουλος παραδέχτηκε ότι η Κουμουνδούρου δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια προσέγγισης προς τη ΔΗΜΑΡ. «Αντίθετα, το προηγούμενο διάστημα, δύο φορές ζητήσαμε επίσημα συνάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα με στόχο την συνεννόηση και δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας. Όταν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα ήμασταν σε ανοικτή επικοινωνία και ανταποκρίθηκαν όλοι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, πχ ο Γ.Γ. του ΚΚΕ αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ Τσίπρας αρνήθηκε ακόμη και την συνεννόηση και επικοινωνία. Αυτό που αντιμετωπίσαμε από την πλευρά της ριζοσπαστικής αριστεράς ήταν μια έλλειψη διάθεσης για συζήτηση προς τις δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς, του μεταρρυθμιστικού και προοδευτικού χώρου». 

Την τελική αποφαση θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδριάζει αυτή την ώρα καθώς τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει η Εκτελεστική Επιτροπή στη χθεσινή συνεδρίαση της κατά πλειοψηφία - 7 υπέρ, 3 κατά, 1 αποχή- και παρουσίασε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης