Τσακαλώτος: Ο Χουλιαράκης είναι... υπαρκτό πρόσωπο!

Τσακαλώτος: Ο Χουλιαράκης είναι... υπαρκτό πρόσωπο!

Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΟΙΚ, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε με χιούμορ το γεγονός ότι, μολονότι ο κ. Χουλιαράκης πρωταγωνίστησε στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές, είχε παραμείνει για καιρό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Τσακαλώτος: Ο Χουλιαράκης είναι... υπαρκτό πρόσωπο!
Μπορεί, ως επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων (ΣΟΕ), να πρωτοστάτησε στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές, που οδήγησαν στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, ωστόσο ο Γιώργος Χουλιαράκης είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να μείνει μάλλον... μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Θέλοντας να καταδείξει αυτό ακριβώς το γεγονός -πώς ο κ. Χουλιαράκης είχε μείνει στην... αφάνεια όλο αυτό το διάστημα- ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δίστασε να... αστειευτεί κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών.

Κλείσιμο


Παραδίδοντας το υπουργείο στον... άγνωστο κ. Χουλιαράκη, ο κ. Τσακαλώτος είπε, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, με τα χαρακτηριστικά... δικά του ελληνικά και καθώς ο νέος, υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών αργούσε να εμφανιστεί στην αίθουσα της κοινής συνέντευξης Τύπου: «Περιμένετε, θα έρθει τώρα, θα δείτε πως είναι υπαρκτό πρόσωπο».



Πράγματι, όταν ο νέος ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε και κατά την έναρξη της τελετής παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Βλέπετε ότι ο κ. Χουλιαράκης είναι υπαρκτό πρόσωπο. Δεν τον βλέπετε συχνά, και το λέω επειδή μου κάνατε και διάφορες ερωτήσεις αν... υπάρχει. Η πραγματικότητα είναι πιο παράξενη και από τα μυθιστορήματα».



Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα έσοδα, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος παραμένει και ως υπηρεσιακός, και ο απελθών αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Μάρδας.

Κανείς από τους απερχόμενους δεν φορούσε γραβάτα (μόνο ο κ. Χουλιαράκης), ενώ ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε με το γνωστό μουσταρδί παντελόνι, που τον έχουμε συνηθίσει όλα τα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης