Κυπριακό: Το περιουσιακό θα λυθεί βασικά με αποζημιώσεις, λέει ο Μουσταφά Ακιντζί

Κυπριακό: Το περιουσιακό θα λυθεί βασικά με αποζημιώσεις, λέει ο Μουσταφά Ακιντζί

Δεν είναι σωστό Ελληνοκύπροι να κτυπούν τις πόρτες Τουρκοκυπρίων, κρατώντας στα χέρια τους τους τίτλους ιδιοκτησίας των οικιών τους, σημειώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Κυπριακό: Το περιουσιακό θα λυθεί βασικά με αποζημιώσεις, λέει ο Μουσταφά Ακιντζί
Τη θέση πως "δεν είναι σωστό Ελληνοκύπροι να κτυπούν τις πόρτες Τουρκοκυπρίων, κρατώντας στα χέρια τους τους τίτλους ιδιοκτησίας των οικιών τους" εξέφρασε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος τόνισε πως δεν μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα και πως είναι σημαντικό οι δύο κοινότητες να κατανοήσουν τις ανησυχίες η μία της άλλης.

Σημείωσε πως η δικοινοτική επιτροπή περιουσιών, που θα συσταθεί, αναμένεται να λάβει αποφάσεις με βάση τα κριτήρια που θα συμφωνηθούν στις συνομιλίες. Ο Μουσταφά Ακιντζί τόνισε πως οι περισσότερες περιπτώσεις θα διευθετηθούν με αποζημιώσεις.


Κλείσιμο
Αμοιβαία κατανόηση από τους διαπραγματευτές
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της λεγόμενης «προεδρίας» στα κατεχόμενα, Μπαρίς Μπουρτζιού, δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί επιβεβαίωσαν την αμοιβαία κατανόηση των θεμάτων που συζητήθηκαν μέχρι στιγμής και προέβησαν σε προετοιμασία για τη συνάντηση των ηγετών που θα γίνει την πρώτη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι η σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Ανέφερε ακόμη ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Εϊντε θα βρίσκεται στη Κύπρο τη Δευτέρα και θα συναντηθεί με τους διαπραγματευτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης