Die Zeit: Φόβος για πολιτικό «κώμα» στην Ελλάδα

Die Zeit: Φόβος για πολιτικό «κώμα» στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα μόνο οι πολιτικοί ενδιαφέρονται πλέον για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 

Die Zeit: Φόβος για πολιτικό «κώμα» στην Ελλάδα
Υπάρχει «φόβος για πολιτικό κώμα στην Ελλάδα», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η οποία σε νέο δημοσίευμά της για την χώρα μας επισημαίνει ότι αμέσως μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων του, ο Αλέξης Τσίπρας είδε το κόμμα του να αποσυντίθεται. 

Και οι πρόωρες εκλογές αποδυναμώνουν τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας πως μπορεί να υπάρξει μία απελπιστική κατάσταση στην Ελλάδα και ότι το ενδιαφέρον των Ελλήνων ψηφοφόρων για τις βουλευτικές εκλογές ολοένα φθίνει. 

«Μόνο οι πολιτικοί ενδιαφέρονται πλέον για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα εξηγώντας τους λόγους της πολιτικής απάθειας των Ελλήνων. 

Κλείσιμο
«Θα μπορούσε κάποιος να δει ότι οι Έλληνες δεν έχουν πλέον διάθεση για πολιτικές δεσμεύσεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Στις τρεις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές αλλά και το δημοψήφισμα, η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν υψηλή. Κι αυτό ίσχυε για όλους τους Έλληνες, ηλικίας 18 ετών και άνω. Αυτό το καλοκαίρι όμως έδειξε ότι οι Έλληνες ασχολούνται όλο και λιγότερο με τα κοινά. Ειδικά με τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου», σημειώνει.

«Κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται γι' αυτή την εκλογική διαδικασία, εκτός από τους ίδιους τους πολιτικούς», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα  επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Όπως σημειώνει, «γι΄αυτό υπάρχουν αρκετοί λόγοι» και ίσως η πιο σημαντική αιτία είναι ότι η Ελλάδα εξάντλησε όλες τις εναλλακτικές λύσεις. 

Σύμφωνα με τη Die Zeit, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παρουσίασε πολιτική άνοδο με την υπόσχεση ότι θα τερματίσει τα μέτρα λιτότητας και θα οδηγήσει τη χώρα σε μία κοινωνική πολιτική εξόδου από την κρίση. 

«Τώρα, όμως, το τρίτο πακέτο μέτρων δείχνει τη συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής. Η απογοήτευση των Ελλήνων ήρθε με μικρή καθυστέρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία έχουν περίπου τα ίδια ποσοστά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις», όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. 

«Για τον Τσίπρα είναι δύσκολο να πείσει τους ψηφοφόρους του γιατί θα πρέπει να τον εμπιστευτούν ξανά. Η μόνη υπόσχεση που έδωσε στους Έλληνες, κατά την πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του, είναι ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά.  Αλλά, αν και τα προηγούμενα κόμματα επιστρέψουν στην εξουσία, τότε τα πάντα θα παραμείνουν τα ίδια . Αλλά αυτό δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους ψηφοφόρους. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν σημαντικές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό του οποίου κυμαίνεται στο 28%. Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έφθανε μέχρι και 40%. Για τον Τσίπρα, οι προοπτικές είναι κακές», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Επιπλέον, με την αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία και το Β. Μεϊμαράκη να αναλαμβάνει μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία  ανέκαμψε και βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις ακριβώς πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης