Μοσκοβισί: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε «θαρραλέα επιλογή» με τη συμφωνία

Μοσκοβισί: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε «θαρραλέα επιλογή» με τη συμφωνία

Χρειαζόταν αναμφιβόλως εκλογές, για να έχει πλειοψηφία που να συμφωνεί με τις επιλογές του, καθώς δεν ήταν εκείνες για τις οποίες εξελέγη αρχικά, τόνισε για τον Έλληνα τέως πρωθυπουργό ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε «θαρραλέα επιλογή» με τη συμφωνία
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι "θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας και την τήρηση του προγράμματος" που αποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας μια "θαρραλέα επιλογή".

"Δεν θα κρίνω επί της ουσίας, όμως πιστεύω ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα δώσουν μια πλειοψηφία ώστε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις" είπε ο κ. Μοσκοβισί όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι iTélé.

Ο επίτροπος σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας "χρειαζόταν αναμφιβόλως εκλογές (...) επειδή έπρεπε να έχει μια πλειοψηφία που να συμφωνεί με τις επιλογές που έκανε, οι οποίες ήταν θαρραλέες αλλά όχι εκείνες για τις οποίες εξελέγη αρχικά".

Κλείσιμο
"Δεν έχω αμφιβολία ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας και την τήρηση του προγράμματος", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα "τεράστια βήματα" που έχει κάνει η Ελλάδα "από τον Ιούνιο-Ιούλιο", εκτίμησε ότι "έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη" μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης. Όταν ρωτήθηκε για τις νέες διαπραγματεύσεις που θα γίνουν για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει "τον Οκτώβριο με Νοέμβριο", 
επαναλαμβάνοντας όμως ότι "καμία χώρα-μέλος (της ΕΕ) δεν είναι έτοιμη να διαγράψει το ελληνικό χρέος". Μίλησε όμως για "τεχνικές λύσεις", κάνοντας λόγο για "την επιμήκυνση των ωριμάνσεων" και εξέφρασε την ελπίδα να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "στο επόμενο πρόγραμμα".

Στα μέσα Αυγούστου η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε τονίσει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης