Έπειτα από 213 ημέρες αποχαιρέτησε το Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας

Έπειτα από 213 ημέρες αποχαιρέτησε το Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση» ανέφερε υποδεχόμενος την υπηρεσιακή πρωθυπουργό και αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου

Έπειτα από 213 ημέρες αποχαιρέτησε το Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας
Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε λίγα λεπτά μετά τις οκτώ, ο Αλέξης Τσίπρας την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας της στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας υποδέχομαι, διότι υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διορίσετε αύριο θα κάνετε το καλύτερο δυνατό. Ήθελα να σας ευχηθώ το καλύτερο. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος την υπηρεσιακή πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό», είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, συνομιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα. Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η παραλαβή/παράδοση του γραφείου του πρωθυπουργού -ένα «τελετουργικό», που σηματοδοτεί και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από θητεία 213 ημερών στον πρωθυπουργικό θώκο, ακολούθησε την ορκωμοσία της Βασιλικής Θάνου, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ.

Αντίθετα με τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν είχε παραδώσει αυτοπροσώπως τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου στον κ. Τσίπρα, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την ανάληψη της εξουσίας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας παρέδωσε ο ίδιος το Μέγαρο Μαξίμου στα... χέρια της κυρίας Βασιλικής Θάνου.
Κλείσιμο

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί  το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης