Λαφαζάνης: Ο Σόιμπλε αποδείχθηκε άριστος σύμμαχος της κυβέρνησης

Λαφαζάνης: Ο Σόιμπλε αποδείχθηκε άριστος σύμμαχος της κυβέρνησης

Χαρακτηρίζει μπλόφες και μεθοδεύσεις τις κινήσεις της κυβέρνησης, και αντιδημοκρατική νοοτροπία τις πρόωρες εκλογές - Προαναγγέλλει το κόμμα του «όχι» που θα συνεχίσει τον αγώνα «μέχρι την τελική νίκη»

Λαφαζάνης: Ο Σόιμπλε αποδείχθηκε άριστος σύμμαχος της κυβέρνησης
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το τρίτο Μνημόνιο εξαπολύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορώντας την για αντιδημοκρατική νοοτροπία, μεθοδεύσεις και συμμαχία με τον Σόιμπλε.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει τη στάση που θα κρατήσει η Αριστερή Πλατφόρμα το επόμενο διάστημα λέγοντας «θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το «ΟΧΙ» και δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το «πράσινο φως» στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας».

Στη συνέντευξή του στο real.gr δίνει και το στίγμα των συνεργασιών που θα επιδιώξει για να έχει το «όχι» πολιτική εκπροσώπηση λέγοντας ότι θα επιδιώξει διάλογο και συνεργασία με «ευρύτερες συλλογικότητες και προσωπικότητες του προοδευτικού, πατριωτικού και δημοκρατικού χώρου» προκειμένου, όπως λέει χαρακτηριστικά «να συνεχιστεί ο μεγάλος αγώνας του ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Μέχρι την τελική νίκη».

Κλείσιμο
Ανεβάζοντας, μάλιστα, τους τόνους τονίζει αφενός ότι «ο Σόιμπλε έχει επιβεβαιωθεί ως άριστος σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης, υμνητής της μνημονιακής στροφής της και ως καλός «στρατολόγος» της στη γερμανική Βουλή για τη συλλογή ψήφων Γερμανών βουλευτών στο τρίτο μνημόνιο» και αφετέρου η κυβέρνηση «απεδείχθη ότι έχει πολύ χαλαρά αντανακλαστικά απέναντι στις σκληρές συνταγές Σόιμπλε, οι οποίες, σχεδόν, στο σύνολο τους ενσωματώθηκαν στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο η Αθήνα έκανε δεκτό».

Επιμένει δε στην άποψη ότι η καταφυγή στο εθνικό νόμισμα, η διακοπή αποπληρωμής και η διαγραφή χρέους θα επιτρέψουν την ανάκτηση της ρευστότητας στην οικονομία και την κατάργηση του Μνημονίου.

Όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης κάνει λόγο για «μπλόφες», τρικ, τεχνάσματα και μεθοδεύσεις ενώ για τυχόν προσφυγή σε πρόωρες εκλογές σχολίαζει ότι «υποδηλώνουν αντιδημοκρατική νοοτροπία και δεν μπορούν να ξεγελάσουν το λαό ούτε να διασώσουν καμία κυβέρνηση που εφαρμόζει σκληρές μνημονιακές πολιτικές». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης