Γεροβασίλη: «Από αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας»

Γεροβασίλη: «Από αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας»

«Δεν έχει φύγει οριστικά το ενδεχόμενο Grexit» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συμπλήρωσε «κάποιοι υπονομεύουν την προσπάθεια» κάνοντας λόγο για λόμπι ξένων συμφερόντων, διαπλεκόμενα με ντόπια που θέλουν τη δραχμή στην Ελλάδα

Γεροβασίλη: «Από αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας»
«Από αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναδεικνύοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης να επισπεύσει τις επαφές με τους δανειστές και να έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου.

Ο Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, επέμεινε στην πεποίθησή της ότι οι δύο πλευρές θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία πριν τις 18 Αυγούστου, εφόσον τηρηθούν οι εκατέρωθεν δεσμεύσεις, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο Grexit, το οποίο δεν έχει φύγει οριστικά από το τραπέζι της συζήτησης, καθώς όπως τόνισε «κάποιοι υπονομεύουν την προσπάθεια» και μίλησε για ένα «λόμπι ξένων συμφερόντων, διαπλεκόμενα με ντόπια που θέλουν τη δραχμή στην Ελλάδα».

Κλείσιμο
«Έχουμε μία σκληρή διαδικασία, έχουμε κάνει σκληρές επιλογές για να μη συμβεί στη χώρα το χειρότερο» τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Το θέμα της συμφωνίας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και μια άλλη πλευρά. Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις εντός της Ε.Ε., ενώ και οι απόψεις των ίδιων των θεσμών, πολλές φορές δεν ταυτίζονται μεταξύ τους».

Σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ και τη μορφή που θα έχει, η Όλγα Γεροβασίλη δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, στρέφοντας τη συζήτηση στις τράπεζες και ειδικότερα τα «κόκκινα δάνεια», δηλώνοντας: «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Μέχρι το τέλος του χρόνου προστατεύεται η πρώτη κατοικία, οπότε έχουμε χρόνο μπροστά μας να το μελετήσουμε. Είναι δέσμευση του πρωθυπουργού  η προστασία της πρώτης κατοικίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης