Ακιντζί: Δεν έχει συζητηθεί καμία πτυχή του περιουσιακού

Ακιντζί: Δεν έχει συζητηθεί καμία πτυχή του περιουσιακού

Τρία είναι τα σημαντικά θέματα για τους Τουρκοκύπριους, ανέφερε, η ελευθερία, η ισότητα και η ασφάλεια και σε αυτά θα τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε

Ακιντζί: Δεν έχει συζητηθεί καμία πτυχή του περιουσιακού
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι στην περιουσιακή πτυχή του Κυπριακού, ούτε χάρτες, ούτε ποσοστώσεις, ούτε ακόμα το όνομα ενός χωριού έχουν συζητηθεί στις συνομιλίες, ωστόσο όταν έρθει η ώρα θα συζητηθούν, αλλά ακόμη δεν ήρθε.

Ανέφερε ότι το περιουσιακό είναι ακόμη στην αρχή του δρόμου και μίλησε για προσπάθεια παραπληροφόρησης σε αυτό το θέμα. Δεν θα γίνει ούτε ένα βήμα που θέτει τους Τουρκοκύπριους σε κίνδυνο και θα τους σπρώξει να ζουν σε ένα περιβάλλον που δεν τους αξίζει, πρόσθεσε. Θέλω ο «λαός» να ζει ήρεμα, είπε.

Υπενθύμισε ότι διανύεται ο τρίτος μήνας της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, λέγοντας: «οι πολίτες πιστεύουν ότι το Κυπριακό θα καταλήξει κάπου. Είμαι ευτυχής».
Κλείσιμο

Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων και οι εξελίξεις γύρω από αυτό αφορούν το μέλλον μας, είπε σημειώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει για τις εξελίξεις την «κυβέρνηση» και τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα ενώ την Τετάρτη, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης μίλησε για προσπάθεια παραπληροφόρησης με φήμες ότι «Ακιντζί και Αναστασιάδης θα τα συμφωνήσουν και η ιστορία θα τελειώσει», λέγοντας ότι ναι μεν στη δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου αναφέρεται ότι είναι βασικό το να συμφωνήσουν οι δύο ηγέτες, αλλά, σημείωσε, σε αυτό το θέμα την απόφαση θα λάβει ο λαός. Μέχρι τα δημοψηφίσματα θα δοθεί, συνέχισε, επαρκής χρόνος στον κόσμο και το θέμα θα συζητηθεί ενδελεχώς.

Τρία είναι τα σημαντικά θέματα για τους Τουρκοκύπριους, ανέφερε, η ελευθερία, η ισότητα και η ασφάλεια και σε αυτά θα τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε ενώ συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να είναι μια υγιής η συμφωνία που δεν θα πάρει την έγκριση του λαού. “Μπορούμε να βρούμε μια τέτοια λύση; Μπορούμε”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης