Γκάλμπρεϊθ στο Spiegel: Ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα για να πετύχει συμβιβασμό

Γκάλμπρεϊθ στο Spiegel: Ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα για να πετύχει συμβιβασμό

Είναι απογοητευτικό ότι δεν υπήρχε καμία ευελιξία από τους δανειστές, τονίζει ο αμερικανός οικονομολόγος στο γερμανικό περιοδικό

Γκάλμπρεϊθ στο Spiegel: Ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα για να πετύχει συμβιβασμό
«Ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα» τιτλοφορείται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο φέρει την υπογραφή του οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Αναφερόμενος στο «Plan B», στο οποίο ο ίδιος όπως αποκαλύφθηκε είχε ρόλο συντονιστή, διευκρίνισε ότι η αποστολή «δεν ήταν να αναπτύξουμε ένα μυστικό σχέδιο, αλλά να αναγνωρίσουμε προβλήματα που μπορούσαν να παρουσιαστούν εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι έδιωχναν την Ελλάδα από το ευρώ».

«Δεν είχαμε εμπλοκή ούτε σε πολιτικές συζητήσεις ούτε σε αποφάσεις της κυβέρνησης»,  σημείωσε εν συνεχεία.

Κλείσιμο
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα για να επιτύχει έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα έδινε στην οικονομία σταθερότητα και ανάκαμψη μετά την μεγάλη αποτυχία των τελευταίων πέντε ετών - είναι απογοητευτικό ότι δεν υπήρχε καμία ευελιξία από τους δανειστές».

Ερωτηθείς για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισήμανε ότι «σέβομαι τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αλλά οι πολιτικές του κατευθύνσεις και οι οικονομικές του υποχρεώσεις είναι ασύμβατες με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας».

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαίων πιστωτών σε ό,τι αφορά τη άφεση χρέους. Για αυτό η συμφωνία δεν τέθηκε ακόμη σε ισχύ - και είναι ανοιχτό το αν ποτέ θα τεθεί» κατέληξε ο κ. Γκάλμπεϊθ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης