Αναστασιάδης: Νέα αναπτυξιακά έργα ύψους 517,5 εκατ. για ολόκληρη την Κύπρο

Αναστασιάδης: Νέα αναπτυξιακά έργα ύψους 517,5 εκατ. για ολόκληρη την Κύπρο

«Οι θυσίες των πολιτών δεν πήγαν χαμένες αλλά είχαν αποτέλεσμα την σταθεροποίηση της οικονομίας», σημείωσε

Αναστασιάδης: Νέα αναπτυξιακά έργα ύψους 517,5 εκατ. για ολόκληρη την Κύπρο
Τη θέση ότι με την εξαγγελία νέων αναπτυξιακών έργων συνολικού ύψους €517,5 εκ. για ολόκληρη την Κύπρο, η χώρα εισέρχεται σε φάση δημιουργικότητας και ανάπτυξης, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωσή του, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα συσταθεί κυβερνητικός μηχανισμός παρακολούθησης των έργων και καλώντας τις Τοπικές Αρχές να επαγρυπνούν. Υπενθυμίζει ότι τα συνολικά τα νέα αναπτυξιακά έργα που εξήγγειλε για όλη την Κύπρο ανέρχονται στα  €517,5 εκ.

Σύμφωνα με τον Κύπριο Πρόεδρο «το γεγονός ότι τα αναπτυξιακά αυτά έργα εξαγγέλλονται δυόμισι μόλις χρόνια μετά που η χώρα μας έφτασε στο χείλος της άτακτης χρεωκοπίας, συνιστά επιβεβαίωση πως οι αποφάσεις που έχουμε λάβει όλη αυτή την περίοδο ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και επιβεβαιώνει επίσης το γεγονός πως οι θυσίες των πολιτών δεν πήγαν χαμένες αλλά είχαν αποτέλεσμα την σταθεροποίηση της οικονομίας».

«Η εξαγγελία των έργων σηματοδοτεί τη νέα περίοδο κατά την οποία η πατρίδα μας εισέρχεται σε φάση  δημιουργικότητας και ανάπτυξης», επισημαίνει.
Κλείσιμο

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποδεικνύει ότι «η νοικοκυρεμένη πολιτική και η συνέπεια που έχουμε επιδείξει είχαν ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά το 2014 να παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2015 για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια ξεπεράσαμε τις συνθήκες της ύφεσης και παρουσιάσαμε  θετικούς ρυθμούς  ανάπτυξης, ενώ οι προβλέψεις για το επόμενο εξάμηνο είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικές».

Ως αποτέλεσμα της εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών και του δανεισμού από τις αγορές κατέστη αποτελεσματικότερη η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, γεγονός που με τη σειρά του συνέβαλε σε εξοικονομήσεις, εξηγεί.

«Αυτές οι εξοικονομήσεις μαζί με τη βελτίωση των όρων συγχρηματοδότησης από ευρωπαϊκά ταμεία που έχουμε πετύχει, μου επέτρεψαν να εξαγγείλω την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων που συμβάλουν στην ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις εργασίας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», αναφέρει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης