Ακιντζί: Η λύση θα δοθεί με δημοψήφισμα από τις δύο κοινότητες

Ακιντζί: Η λύση θα δοθεί με δημοψήφισμα από τις δύο κοινότητες

«Ο κ. Ακιντζί είναι σταθερά προσηλωμένος στις αρχές της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μπαρίς Μπουρσού

Ακιντζί: Η λύση θα δοθεί με δημοψήφισμα από τις δύο κοινότητες
Η τελική απόφαση για τη συμφωνία στο Κυπριακό θα αφεθεί στις δύο κοινότητες μέσω δημοψηφίσματος, δηλώνει στα κατεχόμενα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Ο λεγόμενος εκπρόσωπος «προεδρίας» Μπαρίς Μπουρσού, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι ο κ. Ακιντζί είναι σταθερά προσηλωμένος στις αρχές της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, προσεκτικός στο να μην επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά και θα συνεχίσει να πράττει αυτό, ώστε να διατηρηθεί το θετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί θα ενημερώσει τα τουρκοκυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης για το Κυπριακό στις 5 Αυγούστου, καθώς και το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο, ενώ στις 7 Αυγούστου θα ενημερώσει τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη «βουλή».

Ο κ. Μπουρσού αναφέρει επίσης, ότι τον Σεπτέμβριο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα συναντηθεί με όλους τους «βουλευτές» και εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων στα κατεχόμενα για να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης