Απόστολος Κακλαμάνης: Η κυβέρνηση καλύπτει όσους «πάρκαραν» χρήματα στο εξωτερικό

Απόστολος Κακλαμάνης: Η κυβέρνηση καλύπτει όσους «πάρκαραν» χρήματα στο εξωτερικό

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φέρει διεθνώς το “στίγμα” της χώρας με την τερατώδη φοροδιαφυγή κεφαλαίων, που μεταφέρθηκαν προ και κατά τη διάρκεια της κρίσης στο εξωτερικό», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής

Απόστολος Κακλαμάνης: Η κυβέρνηση καλύπτει όσους «πάρκαραν» χρήματα στο εξωτερικό
Την άρνηση (και) της σημερινής κυβέρνησης να ελέγξει τους μεγαλοκαταθέτες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό στηλιτεύει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «νέες» εξαγγελίες αναποτελεσματικών ελέγχων περί της φοροδιαφυγής επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να φέρει διεθνώς το “στίγμα” της χώρας με την τερατώδη φοροδιαφυγή κεφαλαίων, που μεταφέρθηκαν προ και κατά τη διάρκεια της κρίσης στο εξωτερικό».

Αναφέρει ειδικότερα ότι «ο υπουργός κατά της διαφθοράς και πρώην επικεφαλής της Αρχής για το “ξέπλυμα”, κ. Νικολούδης, δήλωσε στις 20 Ιουλίου, ενώπιον του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του κ. Αλεξιάδη, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και πρώην συνδικαλιστή του κλάδου των εφοριακών, στην πολλοστή, κατά τα τελευταία χρόνια, σύσκεψη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα εξής: “Ξέρουμε και τα πρόσωπα και τα ποσά”».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, «ο κ. Νικολούδης, είναι μια από τις ολίγες επιτυχείς επιλογές του κ. Τσίπρα, γνωστός για την ευσυνειδησία του και, κυρίως, την αποτελεσματικότητά του, αν δεν τον …καταργούν, όπως έγινε από την κυβέρνηση Σαμαρά».

«Ποιοι και χάριν ποιων μεγαλοφοροφυγάδων συνεχίζουν, με επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες αναποτελεσματικών – και επιλεκτικών, προφανέστατα – ελέγχων, να αρνούνται τη μόνη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του κυριότερου, μαζί με την πολιτική διαφθορά αιτίου της παρακμιακής κατάστασης στην οποία περιέρχεται η  χώρα;» αναρωτιέται ο κ. Κακλαμάνης.

Και καταλήγει τονίζοντας ότι « γιατί η σημερινή, υπό τον κ. Τσίπρα, κυβέρνηση συνεχίζει, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, να αρνείται την πρόταση να νομοθετήσει, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 65 της Συνθήκης της ΕΕ, (μαχητό) τεκμήριο, ανάλογο των τεκμηρίων διαβίωσης (επίσης μαχητών), για μεγάλα κεφάλαια καταθέσεων, που έχουν “παρκαριστεί” στο εξωτερικό και με το οποίο θα φορολογηθούν, ως μη δηλωθέντα στις αρμόδιες φορολογικές αρχές, εκτός αν ο φορολογούμενος αποδείξει το αντίθετο;». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης