«Σκληραίνει» η βεντέτα Τσίπρα - Κωνσταντοπούλου

«Σκληραίνει» η βεντέτα Τσίπρα - Κωνσταντοπούλου

Ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» επιφύλαξε ειδική αναφορά στην στάση της Προέδρου δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζεται την επίσης ειδική προστασία που η ίδια υποστηρίζει ότι του παρέχει

«Σκληραίνει» η βεντέτα Τσίπρα - Κωνσταντοπούλου
Σε προσωπική βεντέτα με καυστικά σχόλια, αντεγκλήσεις και υπαινιγμούς εξελίσσεται η σχέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Τσίπρας κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» επιφύλαξε ειδική αναφορά στην στάση της Προέδρου δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζεται την επίσης ειδική προστασία που η ίδια υποστηρίζει ότι του παρέχει.

Χαρακτήρισε μάλιστα «σουρεαλιστική» την τακτική της «σε καταγγέλλω για να σε προστατεύσω». «Δεν είμαι μικρό παιδί, έχω και άλλους τρόπους να προστατευτώ» ανέφερε χαρακτηριστικά επιστρέφοντας στο κοινοβούλιο την ιδιότυπη χείρα βοηθείας που του απλώνει η Πρόεδρος. Αιχμηρός ήταν και στο σχόλιό του για πρακτικές της Προέδρου της Βουλής στις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου. «Αν παίζουμε κλεφτοπόλεμο να ψηφίσουμε έξι το πρωί για να δείξουμε ότι κάνουμε πόλεμο στην Τρόικα, αυτά είναι παιδικά πράγματα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Την ίδια ώρα η κυρία Κωνσταντοπούλου συνεχίζει ακάθεκτη την υλοποίηση των «προαπαιτούμενων» που έχει στην προσωπική της ατζέντα, αδιαφορώντας για τον πονοκέφαλο που προκαλεί η συμπεριφορά της στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του κ Τσίπρα, η Πρόεδρος προανήγγειλε την δημιουργία ειδικού παρατηρητηρίου για τον εντοπισμό και την καταγγελία εκείνων των μνημονιακών μέτρων που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συγκεκριμένα, κατά την συνάντηση της με τον πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Γιώργο Σταυρόπουλο είπε «Ως Πρόεδρος της Βουλής σημειώνω με ιδιαίτερη έμφαση το γεγονός ότι η ΕΕΔΑ προέβη σε διεθνή δημοσιοποίηση αυτής της γνώμης της, ιδίως προς τους υπευθύνους των λεγομένων θεσμών των διεθνών οργανισμών που αυτη τη στιγμή προωθούν παραβιαστικές των δικαιωμάτων πολιτικές, επίσης σημειώνω το γεγονός ότι η Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία μηχανισμών αξιολόγησης των  επιπτώσεων αυτών των πολιτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα» και πρόσθεσε «Ιδίως στην πρόταση αυτή της ΕΕΔΑ που αποτελεί πρόταση ευθύνης, ως Πρόεδρος της Βουλής θα αναλάβω  πρωτοβουλίες προκειμένου η πρόταση αυτή να γίνει πράξη. Δίοτι δεν μπορεί να αποτιμώνται μόνο οι οικονομικές συνέπειες των πολιτικών, δεν μπορεί να αποτιμώνται σε επίπεδο περιβαλλοντικής νομοθεσίας οι περιβαλλοντικές συνέπειες και να μην αποτιμάται εκείνο που αποτελεί από τα ανεκτίμητα κεκτημένα του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτισμού, η επίπτωση συγκεκριμένων πολιτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα είναι μια πρωτοβουλία που θα αναλάβει η Βουλή  ανταποκρινόμενη ακριβώς σε αυτη την πολύ σωστή και σοφή πρόταση της ΕΕΔΑ».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης