Η υπόθεση Βαρουφάκη πιέζει άγρια τον Τσίπρα

Η υπόθεση Βαρουφάκη πιέζει άγρια τον Τσίπρα

Ούτε καλύπτει, ούτε «αδειάζει» τον πρώην υπουργό Οικονομικών η ηγεσία - Παραδέχονται στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός εξέταζε εναλλακτικά σενάρια εάν οι ξένοι επεδίωκαν Grexit - Κατά της ποινικοποίησης του plan b ο Λαφαζάνης

Η υπόθεση Βαρουφάκη πιέζει άγρια τον Τσίπρα
Με τις μηνυτήριες αναφορές κατά του Γ. Βαρουφάκη να φτάνουν στη Βουλή η μία μετά την άλλη και το θέμα να έχει αγγίζει πλέον τη διερεύνηση όχι μόνο των πολιτικών, αλλά και των ποινικών ευθυνών του, η κυβέρνηση επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από την υπόθεση. Στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια παραδέχονται ότι δεν είναι ευχάριστη η όλη υπόθεση, αλλά ταυτόχρονα βλέπουν ότι το φαινόμενο έχει λάβει χαρακτήρα «Λερναίας Ύδρας», καθώς μέρα προκύπτει και κάτι νέο, που δεν ελέγχεται.

Η κυβερνητική ηγεσία φαίνεται να είναι μετέωρη και αμήχανη απέναντι στον πρώην υπουργό: Δεν θέλει ούτε να τον «αδειάσει», ούτε όμως και αν του δώσει πλήρη κάλυψη, αφού και ο ίδιος αποκαλύπτει όλο και πιο περίεργα ή αμφίσημα πράγματα γύρω από το περίφημο plan b.
Εκείνο που ξεκαθαρίζει το Μέγαρο Μαξίμου – δια της κυρίας Όλγας Γεροβασίλη – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν είχαν ποτέ σχέδιο εξόδου από το ευρώ και ότι οποιαδήποτε συζήτηση γινόταν επί τη βάση μίας πιθανής προσπάθειας ξένων κύκλων να επιβάλλουν grexit. Γι’ αυτό και επιβεβαιώνει ότι ο πρωθυπουργός εξέταζε για την περίπτωση αυτή εναλλακτικά σενάρια, χωρίς πάντως να συνδέει αυτή την πρωθυπουργική τακτική με συγκεκριμένες ενέργειες του κ. Βαρουφάκη.

«Όφειλε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας να έχουν ένα σχέδιο απέναντί τους για το τι σημαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται, εάν οι άλλοι κάνουν μια τέτοια επιλογή (σ.σ. grexit). Ως αμυντική γραμμή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας όφειλε να ζητήσει μια τέτοιου τύπου ενημέρωση και σχεδιασμό. Εάν δεν το είχε κάνει, θα ήταν ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός» τόνιζε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.
Κλείσιμο

Η κυβέρνηση συστήνει πάντως υπομονή και ψυχραιμία, καθώς θεωρεί ότι πολλά από όσα λέγονται δεν έχουν κάποια σοβαρή βάση.

Από την άλλη ο κ. Βαρουφάκης έχει και θερμούς υποστηρικτές, τουλάχιστον ως προς το θέμα της ποινικοποίησης της δράσης του στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης υπερασπίζεται τον πρώην υπουργό Οικονομικών τονίζοντας ότι «το ένοχο κατεστημένο της χώρας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το plan B και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν».

Και προσθέτει: «Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο. Το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων. Ο αγώνας για το «ΟΧΙ» συνεχίζεται μέχρι το τέλος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης